ο γιός του Άρη

Advertisements

Comments on: "Όταν η ‘επιστήμη’ πάει λάθος" (4)

 1. Ερυκίνη said:

  Αχχχχ. Πολλά εσυγχίστηκα με το βίντεο αγαπητέ. Καλά εν το συζητώ το αισχρόν του πράματος, το να χρησιμοποιάς την επιστήμη για να αποδείξεις τες προσωπικές σου πεποιθήσεις. Το να έσιεις προσωπικές πεποιθήσεις για τζείνον που μελετάς εν ανήθικον.

  Τωρά να πω ότι εσυγκλονίστηκα με τον τρόπο θεραπείας, εννάν ψέμα. Έννεν η πρώτη φορά που άκουσα συμπεριφορισμό (φυσικά το συνδυασμό συμπεριφορισμού με ξύλο πρώτη φορά τον άκουσα). ούτε καν στο συγκεκριμένο πλαίσιο. Θυμούμαι σε κάποια φάση στο πανεπιστήμιο έπρεπε να κάμουμεν παρουσίαση για Gender Identity, που καμία σχέση δεν έχει με την ομοφυλοφιλία, αλλά με την αίσθηση κάποιου ότι ΕΙΝΑΙ του αντιθέτου φύλου (δηλαδή ένας άντρας νιώθει γυναίκα ανεξαρτήτως απο το αν ελκύεται που άντρες ή γυναίκες) . τζαι ακόμα τζαι σήμερα η προτεινόμενη θεραπεία για παιδιά που παρουσιάζουν τούτο το πρόβλημα είναι συμπεριφορική, δηλαδή ενίσχυση άμαν κάμνουν συμπεριφορές του φύλου τους τζαι παραπάνω «οργανωμένες» αλληλεπιδράσεις με το φύλο τους (πχ. οι γονιοί οργανώνουν παιχνίδια με άλλα αγοράκια). Εαν το παιδί δεν ανταποκρίνεται, εξακολουθεί να νιώθει όπως νιώθει, ξεκινά ατομική θεραπεία για ψυχολογική στήριξη για την αλλαγή (εννοώ την εγχείρηση αλλαγής φύλου) τζαι αποδοχή τούτου του πράματος.

  Τωρά εννα μου πεις έτσι πράμαν δουλεύκει? ιδέα δεν έχω. υποθέτω ούλλες οι γνήσιες περιπτώσεις διαταραχής φύλου στο τέλος καταλήγουν να κάμνουν την εγχείρηση (ή τραβεστί δεν ξέρω). το σίουρον εν ότι το συγκεκριμένον παιδίν πουθενά εν αναφέρεται να είσιεν διαταραχη ταυτότητας φύλου τζαι εν θα έπρεπε να έμπεννεν σε μια τέτοια διαδικασία.

  Που τζιαμέ τζαι πέρα (ενώ συμφωνώ απόλυτα με την ανηθικότητα του παρέα) η οικογένεια ίσως να το παρασιέζει γιατί καμιά απόδειξη δεν έχουμε ως προς το γιατί ο άνθρωπος εν τέλει αυτοκτόνησε ούτε για το αν θα αυτοκτονούσεν έτσι τζι αλλιώς με ή χωρίς τη θεραπεία. μήπως θα αποδέχετουν τον εαυτό του (χωρίς τη θεραπεία) αν δεν είσιεν την αποδοχή της οικογένειας του; (που δεν την είσιεν αλλιώς εν θα το επαίρναν το μωρό στο γιατρό επειδή έπαιζε με κούκλες). Τέλοσπαντων, αν ήμουν δικαστής εν θα έκρινα τον άνθρωπο ένοχο για την αυτοκτονία κάποιου 35 χρόνια μετά. Αν ήμουν ΑΡΑ θα του αφαιρούσα την άδεια τζαι θα τον έκαμνα τζαι χώμαν.

  Αυτα τα λίγα 🙂

  • Πολλά ενδιαφέροντα τα σχόλια σου.
   Κρατώ μιαν πισινή για τον αν πρέπει να κατηγοριθούν για το τι εκάμαν τότε, στο επίπιδο των πεποιθήσεων. Η ομοφιλοφιλία ήταν καταδικαστέα που ούλλους (και την επιστήμη) τζαι τούτοι επροσπαθούσαν να βοηθήσουν.
   Ο τρόπος θεραπείας φυσικά τζαι ένεν άγνωστος. Όμως, ούτε τα κλασσικότερα πειράματα που σήμερα χρησιμοποιούνται ως δείγματα προς αποφυγήν στα εισαγωγικά εγειρίδια δεν εχρησιμοποιήσαν ξύλο. O Zimbardo κατά τζί επήενεν αλλά εν μόνοι τους που εδέρνουνταν, εν τζαι είπεν τους…

   Δεν ηξέρω ήντα επιστημονική υποστήριξη του ότι το ξύλο κάμνει για αποτελεσματική μάθηση τζαι δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες είσσεν (πόσο μάλλον για να το εφαρμόσει σε ανθρώπους) αλλά κάμνω πως εν καταλάβω.

   Μεν μπαίνεις στην διαδικασία να συγκρίνεις την Διαταραχή Ταυτότητας Φύλου έτσι όπως ένι σήμερα με έτσι όπως ήταν (που για να είμαστε ακριβείς η Ομοφυλοφιλία ήταν ξεχωριστή διαταραχή, νομίζω δεν ήταν κάτω που την διαταραχή ταυτότητας φύλου).

   Έσσει δίκαιο ότι εν μεγάλο βήμα να λαλείς ότι αυτοκτόνησε λόγω της θεραπείας. Άσε που δεν μοιάζουν ότι αλλάξαν στάση μετά οι γονείς. Εκτός του ότι η μάνα εν πολλοφαίνεται μετανιωμένη, δεν νομίζω ότι αν αντιλαμβάνουνταν τι εκάμαν λίον πιο μετά δεν θα εμπορούσαν να κάμουν επανορθωτική δουλειά.

   Από πλευράς του ψυχολόγου πάντως, δεν μπορείς να δέχεσαι Φροϊδικού τύπου (απαρχαιωμένες) απόψεις για να πείσεις ότι μπορείς να αλλάξεις τον σεξουαλικό προσανατολισμό τζαι να μεν δέχεσαι το πόση ζημιά θα ελάλεν ο Φρόιντ ότι κάμνει τέτοιου τύπου απόρριψη σε έτσι ηλικία (άσε που τζαι ο Φρόιντ, παρόλο που ελάλεν ότι φταίν οι γονείς, ελάλεν τζαι ότι δεν μπορεί να αλλάξει).

   Τζαι, έστω δεν έφτεεν η θεραπεία σου, πόσο δεοντολογικό ένι να αυτοκτόνησε ο άνθρωπος λόγω θεμάτων με την σεξουαλικότητα του τζαι εσύ να συνεχίζεις να κάμνεις citations στην περίπτωση ως πετυχημένη;

   Το πιο ενοχλητικό εν ότι ενώ σήμερα ξέρουμε τόσα παραπάνω τούτοι επιμένουν. Τζαι γίνουνται πλούσιοι περιπαίζοντας τον κόσμο. Με μεθόδους σαν τούτες: http://www.youtube.com/watch?v=jJXWFZz0Qjo&feature=related

   Το πιο ωραίο εν ότι τα παραπάνω κτίζουν τα στην λογική ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός τζαι η θηλυπρέπεια/ανδροπρέπεια έχουν κάποιου είδους πολλά δυνατή σχέση, κάτι το οποίο στην ουσία δεν ξέρουμε.

   Thanks για το input 😉

 2. Ερυκίνη said:

  Συμφωνώ τζαι επαυξάνω με ούλλα. Για το τελευταίο, νομίζω εγίνηκε σχετική έρευνα για το ποσοστό ομοφυλοφίλων που παρουσιάζουν θηλυπρέπεια/ανδροπρέπεια τζαι εν θυμούμαι ακριβώς τον αριθμό αλλά ήταν νομίζω κάπου στο 5 % !!!

  • Wow! Δεν είχα ιδέα ότι έσσει έρευνα πάνω σε έτσι θέμα. Εν να το ψάξω λίον να δω τι μπορώ να έβρω…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: