ο γιός του Άρη

Στην λογική του Realpolitik γράφω σήμερα για την Ηλιθίλpolitik.

Δεν είμαι πολιτικός αναλυτής. Δεν είμαι πολιτικός επιστήμονας. Δεν είμαι ούτε καν νομικός.

Όμως, θα γράψω για την πολιτική κατάσταση στην Ελληνοκυπριακή πολιτική σκηνή.

Αλήθκεια, θυμούμαστε ότι οι μη-κομματικοί και μη-νομικοί του τόπου μας δικαιούνται να έχουν άποψη επι του θέματος;

(Σημ: Ακολουθούν νεκατωμένες σκέψεις, αν δεν φκάλουν νόημα δεν φταίω. Απλά δεν έκαμα διορθώσεις, τα δάκτυλα μου επιέναν μόνα τους)

(Σημ2: Αν δεν έχεις καλή διάθεση, μεν θκιαβάσεις πάρα κάτω τζαι εν να απελπιστείς)

Οι ιδεολογίες

Οι ποιές;

Οι ιδεολογίες υπάρχουν στα κόμματα και χρησιμοποιούνται ως ο σκύλος για το κοπάδι. Οι ιδεολογίες είναι εκεί για να διαχωρίζουν ‘εμάς’ που ‘τζίνους’ τζαι για να έχουμεν τους δικούς μας ψηφοφόρους δικούς μας.

Κατά τα άλλα, και χεσμένες τις έχουμε. Ο κεντροδεξιός κάμνει κυβέρνηση με τον αριστερό, ο σοσιαλιστής κάμνει συνεργασία με τον δεξιό και οι καρέκλες μοιράζονται συνεχώς. Οι ιδεολογίες βρίσκονται στις εισαγωγές των καταστατικών και μόνη εφαρμοσμένη ιδεολογία είναι το κόμμα.

Οι πολιτικοί σχηματισμοί

ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ

Όταν προσέξουμε ότι η ούτω καλούμενη αριστερά και η ούτω καλούμενη δεξιά μπορούν να συζητηθούν στην ίδια παράγραφο έχουμε εντοπίσει το πρώτο σημείο. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του τόπου που διαχρονικά αποτελούσαν ξεχωριστές πλευρές ενός δίπολου προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν ότι διαφέρουν.

Δεν διαφέρουν.

Μαλλώνουν; Ναι. Ουσιαστικά; Όχι.

ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ δεν είναι κόμμα. Το δήκο είναι παρένθεση. Το δήκο είναι τζιαμέ που παν ‘οι άλλοι’. Το να είσαι στο δήκο δεν συνεπάγεται με το ότι εμαζεύτηκες με τους άλλους που συμφωνείς για να κάμεις μιαν ομάδα. Στο δήκο εμαζευτήκαν όσοι εδιαφωνούσαν με τους άλλους τζαι εκάμαν μιαν ομάδα ασχέτως πως διαφωνούν τζαι μεταξύ τους.

Για να είμαστε δίκαιοι, όσο έχουν έναν δικτάτορα να τους λαλεί τι να κάμνουν, καλά τα παν. Επέθανεν τους ο Μακάριος τζαι ευτυχώς ήρτεν τους ο Σπύρος. Επέθανεν τους  τζαι τζίνος τζαι παρολίον να τα χάσουν αλλά, αν και αργοπορημένος, εφκήκεν ο Τάσσος τζαι έστρωσεν τους. Που την ώρα που τους επέθανεν τζαι τζίνος εν σαν να τζαι συγκατοικούν μες τούτο κόμμα.

Ενώνει τους η θέληση για εξουσία. Κατά τα άλλα, ο καθένας ότι θέλει κάμνει, ότι θέλει πιστεύκει, ότι θέλει λαλεί τζαι εκάμαν το κόμμα τους την πιο ακριβοπληρωμένη εκδιδόμενη της Κύπρου.

ΕΔΕΚ

Σοσιαλιστές; Καλάν, ο καθένας όπως νιώθει. Εν να κρίνω εγώ;

Πάντως, σε σχέση με το δήκο η εδέκ εν του πεζοδρομίου. Έσσει… πόσο; 6%; Μπορεί να εν τζαι πολλήν τους που λαλώ… που το 6% το 0.5 εν κόσμος που πιστεύκει στον σοσιαλισμό τζαι νομίζει ακόμα ότι η εδέκ εν ο εκπρόσωπος του στην Κύπρο. Το 5.5% φαντάζουμε ότι εν διορισμένο κάπου, μάλλον στον στρατό.

ΕυρωΚο

Ένα φεγγάρι πρέπει να ήταν οι Συναγερμικοί του ΝΑΙ. Σήμερα μάλλον με τους ΕΛΑΜιτες άμαν εν λίον πιο διακριτικοί μοιάζουν. Φαντάζουμαι ότι στες επόμενες εκλογές θα δυσκολευτούν να φκουν πάνω που τα ποσοστά των Νέων Οριζόντων. Άσε που μπορεί να μεν τα δουν με τούτα.

Περιβαλλοντιστές

Το κακό με τα κόμματα που ξεκινούν με ένα κύριο θέμα εν το ότι αναγκάζουνται να λάβουν θέσεις τζαι για άλλα. Νομίζω ήταν να εν πολλά προοδευτικό για την κύπρο αν ελαλούσαν ‘εμείς μόνο με το περιβάλλον εν να ασχοληθούμε’ (όι ότι εν άσσημη ιδέα).

Όμως, εγώ νιώθω ότι έτσι χάνουν πόντους. Διότι αν εγώ θέλω να είμαι περιβαλλοντιστής αλλά διαφωνώ μαζί τους, ξέρω ‘γω, στο κυπριακό ή στο οικονομικό, δεν θα τους ψηφίσω.

Μακάρι να κρατήσουν την έδρα τους τζαι εν κρίμα να χαθούν.

Ούλλοι μαζί

Οριζόντια ψηφοφορία δεν θέλουν. Ψηφίζεις ιδεολογία, λαλούν. Όι πρόσωπα. Αλλά πας το ίδιο ψηφοδέλτιο εν η Ξένια (ναι, τούτη η Ξένια) τζαι ο Αντρέας (ναι, τούτος ο Αντρέας) με τον άλλο αντρέα (ναι! τούτον τον αντρέα). Δημοκρατία; Χα!

Ελπίζω ότι δεν νομίζουν ότι εξήχασα ότι παρολίγον να αυξήσουν τους βουλευτές για να βολέψουν τζαι άλλους καρεκλοκένταυρους γινουν πιο παραγωγικοί.

Επίσης δεν ξεχνούμε τες μεγάλες διακοπές που εκανονίσαν όπως τζαι τες συντάξεις τους.

Έσσει τζι άλλα αλλά πόσα να θυμάται τζαι πόσα να αντέξει ένας νούς;

Επιλογές

Τα κόμματα στην Κύπρο κάμνουν ένα μεγάλο φάουλ. Παίζουν το εκ του ασφαλούς.

Τι σημαίνει τούτο; Σημαίνει ότι δεν παίρνουν θέσεις παρά μόνο όταν γίνουν εκλογικά ασφαλείς θέσεις.

Τι συνέπεια έσσει; Αντί να παίρνουν τον τόπο μπροστά, καρτερούν τζαι τους τελευταίους πολίτες να τους περάσουν άμπα τζαι χάσουν κανένα.

Γιατί θα τους στοιχίσει; Διότι ο κόσμος εμορφώθηκε τζαι μάλιστα έξω που τα εκλογικά κατηχητικά. Τζαι κατά συνέπεια τωρά, τα πολιτικά κόμματα εν 10 χρόνια πίσω που τον 40άρη ψηφοφόρο τζαι 40 χρόνια πίσω που τον 20άρη.

Τζαι κάθουνται τζαι καρτερούν, τζαι καρτερούν, τζαι καρτερούν…

Όμως, ο 20άρης που ξέρει τι του γίνεται, με καρτερά τους με τίποτε.

Τζια τωρά εκάτσαν πάνω. Διότι αναγκάζουνται να παίξουν ένα παιχνίδι που δεν ξέρουν πως. Αναγκάζουνται να έβρουν τρόπο όι να μαντρίσουν τα πρόβατα αλλά να κερδίσουν τους ψηφοφόρους.

Επειδή εσχολίασα τζαι πιο πριν ότι οι παραπάνω εν δικηγόροι, θέλω να πω κάτι επί τούτου. Όσοι ζούμε στον πραγματικό κόσμο ξέρουμε ότι οι πολυθεματικές ομάδες  εν πολλά πιο παραγωγικές. Τούτοι μαζεύκουνται μια παρέα δικηγόρων τζαι κάμνουν χαϊχούιν. Όσοι ένεν δικηγόροι εμάθαν να δουλεύκουν ως τέθκοι για να επιβιώσουν. Μέχρι που άρκεψα να υποψιάζουμαι ότι το κακό όνομα που έχουν οι δικηγόροι εν που τούτους που εφκήκεν.

Όμως, την ίδια ώρα που εν δικηγόροι, κάμνουν μια μαλακία πάνω στην άλλη. Εντάξει, επείσαν (;) μας ότι αν είσαι δικηγόρος κάμεις για πολιτικός.

Αλλά, πως γίνεται να εν μαζεμένοι καμπόσοι δικηγόροι πάνω στο τραπέζι για να ψηφίσουν νόμους ισότητας των ομοφυλοφίλων (επειδή τους υποχρεώνει η Ε.Ε.) τζαι να ψηφίζουν 3 νόμους σε 5 χρόνια ώσπου να τα καταφέρουν; Εντάξει, δεν θέλεις να τον ψηφίσεις. Υποχρεώνουν σε. Εγώ να πιστέψω εν που είσαι μαννός τζαι εν ηξέρεις ότι άμα πεις ‘οι στρέιτ στα 16’ τζαι ‘οι γκέι στα 18’ ένεν ισότητα; (εγώ πον ειμαι δικηγόρος τζαι θωρώ το).

Άμα ψηφίζεις νόμους για τους εκ μητρογονίας για να μαζέψεις ψήφους (διότι κανέναν δεν έπεισες ότι άλλαξες γνώμη) τζαι λαλεί το δικαστήριο εν αντισυνταγματικός, τι μου λαλεί εμένα τούτο για σένα;

Τα ποσοστά αποχής είναι ενδεικτικά της επιτυχίας τους.

Έχω πολλά άλλα μέσα στον νού μου αλλά τούτο το κεφάλαιο εν τόσο μεγάλο που δεν μπορώ να τα γράψω ούλλα.

Τούτες τες μέρες που σε ένδειξη ‘υψηλού επιπέδου πολιτικής’ είδαμε τα κόμματα να συζητούν τα του φυσικού αερίου, εσυνειδητοποίησα κάτι.

Ότι τα κόμματα στην Κύπρο δεν μπορούν να απογοητεύσουν τους πολίτες.

Ο λόγος;

Μα φυσικά, διότι κανένας δεν περιμένει τίποτε που τούτους.

Ούλλοι ξέρουμε ότι δεν θα κάμουν το σωστό για τον τόπο. Τζαι ούλλοι είμαστε εντάξει με τούτο. Διότι τα πρώτα 40 χρόνια εν τα δύσκολα, μετά συνηθίζεις.

Advertisements

Comments on: "Ηλιθίλpolitik" (3)

 1. blogskepseon said:

  Εγέλασα με την τελευταία ατάκα!
  Στην Κύπρο κατ’εμέ εν υπάρχει καμιά πολιτική καμμιά ιδεολογία! Όλα για το χρήμα τζαι το συμφέρον, έτσι απλά!

 2. Ωραία η ανάλυση. Βέβαια εγιώ απέχω για την ώρα, οπότε ακόμα να περάσω στην φάση του συμβιβασμού 😛

 3. Φυσικά τζαι εγέλασες blogskepseon.
  Διότι εν για κλάματα.
  Αλλά… εσυνήθισες! 😉

  δμ3κ, από ένα σημείο -πολλά νωρίς- τζαι μετά νομίζω ότι δεν είχα συνοχή. Απλά έφκαλα τα που μέσα μου.
  Ίσως σε κάποια άλλη φάση, πιο… ψύχραιμη να μπορώ να αναλύσω λίο αλλιώς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: