ο γιός του Άρη

Ευτυχώς που στην Κύπρο έχουμε τζαι το ΑΚΕΛ να αγωνίζεται εναντίων του ρατσισμού.

Βέβαια, την ώρα που θυμώνουν του ΕΛΑΜ, του ΚΕΑ και λοιπών Εκλησιαστικών, Συναγερμικών, ‘Ευρω’κοϊκών, Δηκοϊκών αχαρακτήριστων λαλούν τζαι ότι:

«ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και όχι του Ιδρύματος Χρίστου – Στέλιου Ιωάννου»

Τάχα; Έξυπνος;

Άραγε εν να απολογηθείς;

Άραγε εν να σου ζητήσει κανένας να απολογηθείς;

Advertisements

Comments on: "Αντιρατσιστικός Λόγος" (7)

 1. Τζιαι ξέρεις ποιον εν το σιειρόττερον;
  Οι βουλευτές που αντιδράσαν σε τούτην την δήλωσην, επιαστήκαν που το πόσον εξύψωσαν το γεγονός ότι ο Σταυράκης εν του Χάρβαρντ (είπα σου για τον Αβέρωφ τζιαι τον Στιβ Τζιόπς) τζιαι έν επήραξεν κανέναν η αναφορά το Ίδρυμα… Βέβαια η αλήθκεια είναι ότι ανά την Κύπρον γίνουνται έτσι αναφορές στα Ιδρύματα για άτομα με νοητικά προβλήματα ως να είναι ο αντίποδας των πανεπιστημίων.

  • Βέβαια η αλήθκεια είναι ότι ανά την Κύπρον γίνουνται έτσι αναφορές στα Ιδρύματα για άτομα με νοητικά προβλήματα ως να είναι ο αντίποδας των πανεπιστημίων.

   Και καταλήουμε αλλη μια φορά στο ότι οι πολιτικοί αδυνατούν να θέσουν το παράδειγμα και αδυνατούν να πάρουν το τόπο μπροστά.

   • Ακριβώς. Διαχρονικά σε τούτον καταλήγουμεν. Οι πολιτικοί μας ανέκαθεν ήταν ουραγοί τζιαι όι πρωτοπόροι.

 2. Κωνσταντίνος Λαμπριανίδης said:

  Το Ευρωκο και μια παράταξη του ΔΗΚΟ αντιτίθενται στη ρατσιστική λύση τύπου apartheid που ονομάζεται δικοινωτική διζωνική ομοσπονδία. Η εν λόγω λύση θέλει τους πολίτες να ζουν ξεχωριστά βάσει της εθνοτικής τους καταγωγής και της θρησκείας τους. Αυτό είναι εμπαιγμός καθώς τα σύγχρονα δημοκρατικά πολιτεύματα δεν ξεχωρίζουν ανθρώπους βάσει της εθνοτικής ή θρησκευτικής καταγωγής τους. Άσε που ο όρος «διζωνική» αποδίδεται στο διεθνές δίκαιο (από τη νομολογία που καθιερώθηκε από τη δίκη της Νυρεμβέργης) ως ζώνη (zone) δηλαδή στρατιωτικά διοικούμενη και/ή ελεγχόμενης περιοχή. Συνεπώς το ΑΚΕΛ που διατυμπανίζει ότι προσπαθεί να επιλύσει το Κυπριακό βάσει αρχών, οι αρχές που υιοθετεί είναι αυτές του διαχωρισμού βάσει εθνοτικής και θρησκευτικής καταγωγής και της επιβολής στρατιωτικής ελεγχόμενης περιοχής. Από αυτό συμπεραίνει κάποιος ότι το ΑΚΕΛ είναι ρατσιστικό και αντιδημοκρατικό και όχι αν κάποιος καταλάθως δεν αποφοίτησε από το ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.

  • Κωνσταντίνε, επειδή δεν είμαι σίουρος ότι εκατάλαβα ακριβώς τι λαλείς, εννοείς ότι το ΑΚΕΛ καθίσταται ρατσιστικό λόγω διζωνικής αλλά όχι λόγω αυτού του σχολίου;

   Ότι έχω δίκαιο ότι εν ρατσιστές αλλά τούτο το σχόλιο ήταν απλά ένα μικρό λάθος;

 3. Κωνσταντίνος Λαμπριανίδης said:

  Ζέφυρε καλησπέρα.

  Εννοώ ότι δεν είναι από αυτό το σχόλιο που συμπεραίνει κάποιος αν είναι ρατσιστικό κόμμα το ΑΚΕΛ. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν αποτελούν φυλετική ομάδα. Δεν προκύπτει ρατσισμός παρά μόνο δυσμενής διάκριση.

  Στην περίπτωση όμως της διζωνικής προκύπτει ρατσισμός καθώς αποδίδονται διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις στους πολίτες ανάλογα με τη φυλετική ομάδα από την οποία προέρχονται.

  Το σχόλιο δεν ήταν λανθασμένο. Εάν ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του κυπριακού πολιτικού λόγου μπορεί κιόλας να θεωρθεί από μερίδα των ψηφοφόρων ως «έξυπνο (witty) χιούμορ». Με φόντο τις εκλογές και λαμβάνοντας υπόψη την δεδομένη καθοδήγηση του πολιτικού λόγου από τους επικοινωνιολόγους των κομμάτων τότε το σχόλιο ήταν απόλυτα σωστό. Αυτοί που ενοχλήθηκαν από το σχόλιο είτε αποτελούν το ποσοστό που δεν ψηφίζουν στις εκλογές είτε κάποιοι από αυτούς θα ψήφιζαν ΑΚΕΛ ούτως ή άλλως. Δεν υποστηρίζουν δυσμενείς διακρίσεις κατ’ ανάγκη. Απλώς δεν αγανακτούν αυθεντικά όταν αυτές προκύπτουν.

  • Κωνσταντίνε, εγώ δεν είμαι ούτε κομματικός, ούτε πολιτικός ούτε προέρχομαι από πολιτική ή νομική επιστήμη. Ούτε καν από φιλολογική.

   Γι’ αυτό αποδέχομαι πλήρως ότι μπορεί να είναι άστοχο από μέρους μου να ονομάζω ρατσιστικό το σχόλιο που θέτει τον απόφοιτο του Χάρβαρντ πάνω από τον απόφοιτο του Ιδρύματος Χρίστου-Στέλιου Ιωάννου.

   Από την άλλη, έχοντας υπόψιν τον όρο ‘κοινωνικός ρατσισμός’ συνεχίζω να είμαι επιφυλακτικός για το πόσο λάθος ήταν ο χαρακτηρισμός.

   Θα μπορούσα να δεχτώ ότι το σχόλιο ήταν αντικειμενική αξιολόγηση της ικανότητας κάποιου (είτε του αποφοίτου του Χάρβαρντ, είτε του αποφοίτου του Ιδ. Χρίστου Στέλιου Ιωάννου) στην διαχείριση οικονομικών θεμάτων.

   Τότε, δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα να δεχτώ ότι ο απόφοιτος των Οικονομικών από το Χάρβαρντ είναι καλύτερος. Με τον ίδιο τρόπο που ο απόφοιτος του Χάρβαρντ δεν θα μπορούσε να είναι βοηθός σε υπεραγορά ούτε με την ίδια παραγωγικότητα ούτε με την ίδια επιτυχία με τον απόφοιτο του Ιδ. Χρίστου Στέλιου-Ιωάννου.

   Όμως, όπως είπα, ούτε νομικός είμαι ούτε πολιτικός. Εγώ συνεχίζω να θεωρώ ότι είναι ανώριμο το να κάμνει κανείς έτσι σχόλιο. Πόσον μάλλον αν είναι άτομο εξουσίας.

   Αντί να έβρουμε τρόπο να φύουμε τούτες τες απόψεις που την κοινωνία ανατροφοδοτούμε τες.

   Είμαι υπερβολικός; Ίσως;

   Είδα πόσα μπορούν να κάμουν τούτα τα άτομα ενώ εμείς νομίζουμεν ότι παρκάρουμεν τα να μεν ενοχλούν; Ναι

   Ενοχλεί με η κοινωνική αναισθησία από τους πολιτικούς; Φυσικά

   Ενοχλεί με παραπάνω που δεν θα υποχρεωθούν, έστω και για τυπικούς λόγους, να απολογηθούν ή να αποσύρουν; Πάρα πολλά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: