ο γιός του Άρη

Σε μια περίοδο που η οικονομία περνά κρίση, σε μια περίοδο που οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι σκληρά εργαζόμενοι μεροκαμαθκιάριες, είμαι δαμέ για σε βοηθήσω.

Ας πούμε ότι είσαι τσοπάνης, τζαι ας πούμε ότι η φάρμα εν της Συνεργατικής Τσοπάνεων Κάτω Προβατοχωρκού. Τζαι τα πρόβατα κάθε καμπόσο τζαιρό θκιαλέουν πιος εν ναν ο τσοπάνης τους.

Ας δούμε κάποιες ιδέες που μου ήρταν έτσι ξαφνικά για το πως μπορείς να γίνεις καλός τσοπάνης, πως μπορείς να γίνεις ο τσοπάνης που θα θκιαλέουν ούλλα τα πρόβατα τζαι θα τα κάμνει χαρούμενα τζαι ευτυχισμένα.

Παραδέχομαι ότι κάποιες που τούτες τες ιδέες θα μπορούσαν να τύχουν εκμετάλλευσης και από άλλους επαγγελματίες. Θεωρώ αυτό το πράγμα εντελώς τυχαίο και διατηρώ όλα τα δικαιώματα στις ιδέες μου!

Ιδέα Πρώτη:

Μπορείς να βρεις μια επιταγή που ο άλλος τσοπάνης διά σε κάποια που τα πρόβατα που έρκουνται που αλλού και να πείσεις τα υπόλοιπα ότι εν παραπάνω που τούτα που τους διά τζίνους.

Εν σημαντικό, όμως, να το λαλείς συχνά.

Κάθε φορά που ο άλλος τσοπάνης ή τα τσοπανόσκυλα του λαλούν ότι ‘εν τα ίδια που διούμεν’, ‘εν πιο λία που διούμεν’, ‘εν ψέμματα που λαλείς’ και άλλα παρόμοια εσύ ΠΡΕΠΕΙ να μιλάς δυνατά, ακόμα τζαι αν τα πρόβατα δεν σε βλέπουν εσένα (ή η κάμερα θωρεί αλλού) διότι έτσι θα τους πείσεις.

Αν μπορείς μετά που θα σε διαψεύσουν τα αρμόδια τσοπανόσκυλα και χωρίς να έχεις άλλες αποδείξεις να το επαναλάβεις, 5 λεπτά μετά, πολλές φορές, για πολλούς μήνες, θα το πιστέψουν και τα πρόβατα και εσύ.

Εν καλά να μεν πεις ότι η επιταγή σου έχει πάνω επίδομα Προβογέννων που εν μόνο μια φορά τον χρόνο, επίδομα Κουβέρτας που εν μόνο μια φορά το χρόνο τζαι αναδρομικά προηγούμενων μηνών.

Ιδέα Δεύτερη:

Εν καλά, αν τα πρόβατά σου έχουν τζι άλλες έννοιες, να τες σμίξεις ούλλες μαζί τζαι να τα κάμεις ένα βουνάρι.

Αν φωνάζεις συνέχεια τζαι δυνατά εν να νομίσουν ότι προσέχεις τους που ούλλα.

Αν, για παράδειγμα, έρκουνται ξένα πρόβατα τζαι πιάνουν επιταγές τζαι έρκουνται που αλλού, άλλα ξένα πρόβατα τζαι δεν αφήνουν τα ντόπια να τρών αμπελοπούλια 50ευρώ την δωδεκάδα εν μια πολλά καλή αρχή για να ξεκινήσεις να φωνάζεις.

Μπορεί να συγχυστούν τζαι να νομίσουν εν που την ίδια πλευρά που έρκουντε ούλλα τα ξένα πρόβατα. Τζαι έτσι εν να φταίν τα ξένα τζαι εσύ θα είσαι ο προστάτης, ο καλός τσοπάνης!

Αν φωνάζεις καλά μπόρεις να βάλεις τζαι άλλα πράματα μέσα. Είπαμε, όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά.

Αν έχεις λίην τύχη τζαι την ίδια εποχή ούλλες οι φάρμες κλείουν διότι λύφκει τους το χορτάρι τζαι τα πρόβατα δεν έχουν να φαν μπόρεις να φωνάζεις ότι εν τούτα τα άλλα πρόβατα που φταιν.
Πρόσεχε να μεν καταλάβουν ότι εν τα δικά σου τα τσοπανόσσηλα που έχουν την ευθύνη να γλέπουν την φάρμα που τούτα τα κακά τζαι δεν κάμνουν τίποτε.

Ιδέα Τρίτη

Κακά τα ψέμματα, αν φωνάζεις πάρα πολλά πράματα, δυνατά, τζαι συνέχεια εν να σε βαρεθούν.

Γι’ αυτό εν σημαντικό να έχεις συνέχεια πράματα να φωνάζεις.

Μπόρεις να πεις τζαι ότι τούτα τα άλλα, τα ξενικά, πρόβατα δεν θέλουν να κράζει ο δικός σου ο κόκορας το πρωί (ας τον πούμε… ο Λάζαρος που την Σκάλα). Αν φκεί ο Λάζαρος τζαι πει δεν μου είπαν ποττέ τίποτε, τζαι ο τσοπανόσκυλος που γλέπει την Σκάλα πει το ίδιο, μεν φωάσαι. Φώναζε συστηματικά τζαι δυνατά, αν γίνεται τζαι στες τηλεοράσεις (που λαλεί ο λός) τζαι εν εντάξει.

Να είσαι σίγουρος ότι αν τα κάμεις καλά τούτα που σου είπα, τα πρόβατα θα σε προτιμήσουν την επόμενη φορά πον να πρέπει να θκιαλέξουν!

Αυτά για σήμερα, αν έχω άλλες ιδέες θα τις προσθέτω καθώς έρκουνται. Ίσως όμως αφήκω τους τσοπάνιες τζαι δω τζαι κανένα άλλο επάγγελμα διότι επολλύναν οι ενδιαφερόμενοι τελευταία…

Advertisements

Comments on: "Πώς να γίνεις καλός τσοπάνης; -Updated-" (10)

 1. Έξοχο 😉
  (Αρκούμαι στον μινιμαλισμό για να μεν χαλάσω την δυναμική του post)

  • Τωρά που το ξαναθκιάβασα νομίζω ότι θα άλλαζα 2-3 λεπτομέριες αλλά… υγεία!

   • Ναι, κάμε λίον το σημείο 2 πιο κατανοητό διότι εγώ εν το εκατάλαβα, ομολογώ μετά ντροπής, τζιαί για τ’όνομα του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος! Στείλε το σε καμιά εφημερίδα να το δημοσιεύσει.

    Τζιαί να είσαι πιο συγκεκριμένος, σε παρακαλώ πολύ, στο μέλλον για να καταλαβαίνουμεν. Πάντως ένεν για τον Ζαχαρία Αναγουλία που μιλάς… 😉

 2. khm khm…εν τζιαι υπονοείς τίποτε ένεν;;;; :-Ρ
  Συμφωνούμε με Χρίστο Ευαγγέλου! Θα χαρούμε να το δούμε σε εφημερίδα!
  πολλά πετυχημένο ποστ! 🙂

 3. Ενιξέρω πώς δεν ήταν άμεσα κατανοητά τα σημεία αρχικά για τους άλλους; Φταίει που εγιώ υπερεκτίθουμαι σε Κουλιασμούς;

  • Όι όι επαρεξήγησες!

   Εγώ τζίνο που έγραψα ήταν απλώς τζιαί μόνο για να διαφανεί ξεκάθαρα ότι δεν υπαινίσσεται κανένας τίποτε εναντίων κάποιου συγκεκριμένου προσώπου, όπως, φερειπήν (και αυτό το λέω ξεκάθαρα για σκοπούς παραδείγματος) του πυρηνικού φυσικού ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΝΑΓΟΥΛΙΑ.

   Ααα συγνώμη συγνώμη, εν βουλευτής ο άνθρωπος, όι πυρηνικός φυσικός. Ίντα πράμα να συγχίζω έτσι εύκολα τα τέρατα διανόησης: Ζαχαρίας Αναγουλίας, Ανδρέους Θεμιστοβλαμμένους και λοιποί….

   Ελπίζω τωρά να εκατάλαβες ότι το σχόλιον μου ήταν πέρα για πέρα σοβαρό :p

 4. Στο κείμενο έγιναν κάποιες μικροαλλαγές για να με ικανοποιεί λίον παραπάνω. Την επόμενη φορά θα τα αφήνω θκιο-τρεις μέρες ώσπου να τα δημοσιεύκω για να μεν έχω έτσι έννοιες.

  Χρίστο, η αλήθκεια εν έκαμα καμιάν ιδιαίτερη προσπάθεια για να γίνω πιο κατανοητός. Ελπίζω ότι επροέκυψε από τις άλλες αλλαγές. Ενημέρωσ’ με…

  Ασυμβίβαστη, ευχαριστώ πολύ αλλά δεν νομίζω ότι είμαι ακριβώς υλικό για τον έντυπο τύπο…

  Η αλήθκεια εν ότι το μόνο πράμα που έστειλα ποττέ για δημοσίευση ήταν η Ανοικτή Επιστολή προς τον Αντρέα Θεμιστοκλέους (που εν κάπου καταχωνιασμένη μες το blog) τζαι η οποία, φυσικά, δεν εδημοσιεύτικε πούποτε (εξ όσον γνωρίζω)

  δμ3κ, εν επειδή με πιάνεις…!

  Τούτος ο Αναγουλίας τζαι ο Κουλιασμός ήντα πράματα εν που ένουν; Λαλείτε μου τζαι μένα να καταλάβω;

  Εγώ ένα ταπεινό επαγγελματικό εγχειρίδιο έγραψα…

 5. >έτσι όπως το έγραψες εθύμισε μου τον Ζαχαρία Δεντοφτιάχνω. Άσχετο, ναι ξέρω το, αλλά εθύμισεν μου τον…
  Αα, Ζαχαρίας Δεντοφτιάχνω! Αν τζιαι που προγραμματισμόν κάτι ψιλά κατέχω, απολάμβανα τον.

  Χρίστο, το Αναγουλίας εν πολλά καλό. Υποστηρίζω με τα 1000 έναν σάιτ-αφιέρωμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: