ο γιός του Άρη

Ο Αντρέας Θεμιστοκλέους ήταν (υποθέτω) ‘εκπαιδευτικός’. Σήμερα είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Παρόμοια καθήκοντα αντιλαμβάνομαι πως έχει και στον Δημοκρατικό Συναγερμό, το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα στην Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είναι ο ανώτατος άρχοντας της (Ελληνορθόδοξης) Εκκλησίας της Κύπρου. Καλείται να διαχειριστεί την περιουσία και τις δυνατότητες που η Εκκλησία αυτή, μέσα σε δύο χιλιετίες μάζεψε, ώστε ο λαός να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια  και να μην χάσει την επαφή με τον Θεό.

Πώς λοιπόν ένας άνθρωπος του Λαού και ένας του Θεού έγιναν δολοφόνοι;

Ο Αντρέας Θεμιστοκλέους κάνει αγώνα κατά των ομοφυλόφιλων ανθρώπων. Ο αγώνας του, όσο κι αν θέλει να πείσει, δεν περιορίζεται στο να μην επιτρέπεται να παντρευτούν. Ο Αντρέας Θεμιστοκλέους κάνει ότι μπορεί ώστε να περιορίσει τα δικαιώματα μιας ομάδας ανθρώπων που δεν φταίει σε τίποτα και που δεν θα μπορούσε, ακόμη κι αν ήθελε, να επηρεάσει την ζωή του.

Λέει ότι αν αυτοί παντρευτούν (ή ακόμα και συμβιώσουν) θα οδηγηθούμε στον γκρεμό.
Λέει ότι θα καταστρέψουν τους θεσμούς.
Λέει ότι θα καταστρέψουν τις αξίες.

Λέει ότι έχουν ήδη όλα όσα χρειάζονται.

Δεν λέει για τους θεσμούς που χτίστηκαν ενώ ήταν ενήμεροι για την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων αλλά δεν τους συμπεριέλαβαν.

Δεν λέει για τις αξίες που αγνοούν αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν κανένα έλεγχο των αισθημάτων τους. Και όσο δύσκολο κι αν είναι να το φανταστεί, περί αισθημάτων πρόκειται, όχι περί κάβλας.

Δεν λέει ότι μεγαλώνουν νομίζοντας ότι είναι μόνοι τους, ότι είναι άρρωστοι, ανώμαλοι, ότι δεν αξίζουν όσο οι άλλοι, ότι αν μοιραστούν αυτά που νιώθουν θα χάσουν δικαιώματα, φίλους, συγγενείς, δουλειές.

Λέει απλά ότι αυτά πρέπει να τους αρκούν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου εκπροσωπεί τον αρχαιότερο ‘επίσημο’ θεσμό στο Νησί. Όμως, η Εκκλησία έχει πολύ συγκεκριμένες απόψεις επί του θέματος των ομοφυλοφίλων ανθρώπων. Αποδέχομαι πλήρως ότι για διάφορους λόγους δεν θα μπορούσε να αλλάξει αυτές τις θέσεις της.

Η Εκκλησία απαγορεύει τους θρησκευτικούς γάμους ομοφυλοφίλων ατόμων. Δικαίωμά της.

Παράλληλα όμως υπενθυμίζει ότι είναι αμαρτωλοί.

Ότι είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ αμαρτία που μπορεί να κάνει κανείς… Δυστυχώς το ακούω συχνά αυτό… Κρίμας, εγώ νόμιζα ότι ο δολοφόνος, ο βιαστής, ο κλέφτης… και τόσοι άλλοι ήταν πιο αμαρτωλοί από εμένα που αγάπησα.

Την ίδια ώρα εμπλέκεται στα της πολιτείας για να μην επιτρέψει ούτε σε αυτήν να αποδεχτεί τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους (νομιμοποιώντας τις σεξουαλικές τους πράξεις ή τις σχέσεις τους, ανάλογα με την χρονική στιγμή)

Ο Αντρέας Θεμιστοκλέους έχει καθήκον ως βουλευτής και δη ως μέλος της επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να οδηγήσει τον κόσμο προς μια συγκεκριμένη οδό. Αυτή του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του σεβασμού των Ανθρώπων.

Η Εκκλησία έχει καθήκον να προωθήσει τα μόνα δικαιώματα που ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους, της αγάπης, του σεβασμού… Από ότι ξέρω, δεν είναι στα δικά μας δικαιώματα η Κρίση.

Και οι δύο έκαναν τις επιλογές τους.

Και όχι μόνο ο Αντρέας Θεμιστοκλέους και η Εκκλησία.

Και ο κάθε Αντρέας Θεμιστοκλέους και η κάθε Εκκλησία.

Και το ΡΙΚ όταν απέρριψε την διαφήμιση για τις διακρίσεις προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Και ο Δημοκρατικός Συναγερμός που πήρε θέση κατά του Γάμου Ομοφυλοφίλων και δεν καταδίκασε τις δηλώσεις του βουλευτή του.

Και το ΑΚΕΛ που, αντίθετα από τα όσα ορίζει η ιδεολογία του, δεν υποστήριξε μια ομάδα πολιτών που αδικείται.

Και τα κόμματα του Κέντρου που δεν πήραν θέση. Ακόμη περισσότερο διότι αν πάρουν θα κάνουν τον ΔηΣυ να μοιάζει δεκτικός.

Και ο δάσκαλος που όταν βλέπει τα μωρά να περιπαίζουν το μαυρούιν ή το ρωσούιν θυμώνει τους τζαι εξηγά τους γιατί δεν πρέπει αλλά δεν κάμνει το ίδιο για το (ίσως) ομοφυλόφιλο παιδί της τάξης.

Και ο εργοδότης που επειδή αντρέπεται να θωρούν οι πελάτες τον πούστην τζαι την λεσβίαν εν θα τους δώκει την προαγωγή που τους αξίζει.

Και τόσοι άλλοι…

Και ο καθένας…

Εσείς, κύριοι και κυρίες, έχετε τα χέρια σας βαμμένα με αίμα.

Εσείς, κύριοι και κυρίες, διδάξατε στον κόσμο ότι είναι εντάξει να αδικηθεί ο γκέι ή η λεσβία διότι δεν είναι ίσοι με εμάς, τους στρέιτ, τους φυσιολογικούς.

Εσείς, κύριοι και κυρίες, ακόμη κι αν περιστασιακά αποδέχεστε ότι δεν είμαστε άρρωστοι, ποτέ δεν μας δέχεστε ως ίσους.

Διδάξατε στα παιδιά ότι το ομοφιλόφιλο εν πειράζει να το περιπαίζουμε.

Διδάξατε στα ομοφιλόφιλα παιδιά ότι αν εκφράζονται όπως η φύση τους ορίζει εν εντάξει να τα περιπαίζουν.

Φτιάξατε μια κοινωνία, που αδικεί, υποαμείβει, ασκεί ψυχολογικό και σωματικό πόλεμο σε μια κοινωνική ομάδα της.

Το αίμα των ομοφυλόφιλων νέων που κρεμάζονται καθημερινά, είτε για να γλυτώσουν από αυτά που τους κάμνετε, είτε διότι πιστεύουν ότι λέτε αλήθειες είναι στα χέρια σας.

Το αίμα των ομοφυλόφιλων ατόμων που πεθαίνουν καθημερινά, από φόνους που κάνουν άτομα που θεωρούν ότι είναι εντάξει να σκοτώσουμε τον πούστη ή την λεσβία, είναι στα χέρια σας.

Το αίμα των χιλιάδων ψυχών, που πεθαίνουν από τα λόγια σας, είναι στα χέρια σας.

Εγώ, όπως, εκατομμύρια άλλοι είμαι μια ψυχή που πέθανε στα χέρια σας, από τα λόγια σας, από τις ιδέες σας.

Είμαι μια ψυχή που δεν έφαε ξύλο διότι εν μου φαίνεται. Τζαι διότι εν το είπα, άμπα τζαι φάω ξύλο (σωματικό ή ψυχικό).

Είμαι μια ψυχή που πίστεψε ότι είχατε δίκαιο. Ότι είμαι άρρωστος, ότι δεν είμαι καλό παράδειγμα, ότι βλάφτω την κοινωνία, ότι δεν κάμνω για να έχω μωρό, ότι εν καλύτερα να μεν εγενιούμουν ποττέ.

Είμαι μια ψυχή που δεν αυτοκτόνησε διότι με κράτησαν σχέσεις και άτομα στην ζωή.

Εγώ, όπως, εκατομμύρια άλλοι είμαι μια ψυχή που πέθανε στα χέρια σας, από τα λόγια σας, από τις ιδέες σας.

Εγώ έζησα.

Εγώ έμαθα.

Εγώ ξαναζωντάνεψα.

Εγώ είδα ότι τα πράγματα γίνονται καλύτερα όταν άτομα σαν εσάς γίνονται αδύναμα να επέμβουν στην ζωή μου.

Άλλοι δεν έζησαν.

Ελπίζω ότι τα βράδια κοιμάστε ήσυχοι. Όσο ήσυχοι κοιμάστε και την μέρα.

Καληνύχτα σας.

Advertisements

Comments on: "Πώς ο Αντρέας Θεμιστοκλέους και ο Αρχ. Χρυσόστομος έβαψαν τα χέρια τους με αίμα" (16)

 1. Παλλά δυνατόν κείμενον Ζέφυρε, ειδικά τωρά που παντού βλέπω ειδήσεις για νέος να αυτοκτονούν ο ένας μετά τον άλλον στην Αμερική με τα σιέρκα τους ουσιαστικά να κατευθύνονται που τούτους τους αδρώπους· τζιαι ποιος ξέρει τι γίνεται τζιαι στα δικά μας μέρη αλλά έν το μαθαίνουμεν…

  Ελπίζω να περνάς καλά στες Ευρώπες που είσαι, btw.

  • Φαντάζουμαι ότι εν τες ίδιες ειδήσεις που θωρούμεν…

   Τζαι εν τούτες οι ειδήσεις που με εκινητοποιήσαν προς τούτο το κείμενο. Έσσει μέρες που έθελα να πω πράματα τζαι έψαχνα τρόπο

   Ευχαριστώ για τες ευχές σου, ελπίζω ότι η σχολική χρονιά ως τωρά άρκεψε να σου διά παραπάνω απ’ όσα η πρώτη σου μέρα

 2. Bravo bravo !!!!
  «Ο Αντρέας Θεμιστοκλέους, μέλος της επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων….»
  En toso asteio touto to prama tzai anakatsiastiko sinama!!!!
  Enas ipostiriktis ton anthropinon dikaiomaton na men anagnorizei tous gay san anthropous! Dioti an tous anagnorize itan na pistepsei tzai sta dikaiomata tous!
  Eftixos en perimenoume pou ena arrosto (giati peri arrostias einai na miseis tzai na polemas mia merida anthropon) na mas dosei dikaiomata!
  Ta dikaiomata apaitoumen ta giati anikoun mas tzai tha ta apoktisoume eite iparxei eite oxi o Antreas tzai o kathe Antreas!
  Moiazei to idio me to na laleis o paiderastis daskalos, o alkoolikos i o narkomanis diefthintis tis omadas apexartisis, o ipostiriktis tis prostasias zoon pou paei tziniin tzai kremmazei ton shillo tou giati en kamnei kala tin douleian tou…..Ti girefkei enas omofovikos se mian epitropi pou skopo esiei na ipostiriksei ta anthropina dikaiomata oullon ton anthropon???
  Giati en ginetai sousouro mia tethkia katastasi??? Giati en ton apomakrinoun pou tin epitropi???

  • blogskepseon, μοιάζουν μου και ονειρικά και αστεία τούτα που λαλείς.

   Να τον απομακρύνει ποιος; Ξεχνάς ότι έχει την δηλωμένη υποστήριξη ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ κοινοβουλευτικού κόμματος και την αδήλωτη υποστήριξη όλων των άλλων.

   Διότι εγώ τούτα τα ‘Δεν έπρεπε να το πει έτσι αλλά…» που είπεν ο Συναγερμός ακούω τα τζαι γελώ μαζί τους.

   Και οι υποστηρίξεις προς την Accept από κομματικές νεολαίες δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως τίποτε παραπάνω. Εκτιμώνται αλλά ένεν καθόλου τυχαία που εν περιορισμένες εις τες νεολαίες.

   Στον πολιτισμό και ο Θεμιστοκλέους του Συναγερμού και ο Θεμιστοκλέους του ΡΙΚ θα είχαν ποινές.
   Στην Κύπρο, όχι.

   • Εξαιρετικό άρθρο. Ας με συγχωρέσεις, πήρα την πρωτοβουλία και αναδημοσίευσα αποσπάσματα στο blog μου. Στο κάτω-κάτω, ποιο το νόημα αν δεν διαβάσει ένα άρθρο με τόσο πολύ νόημα και άλλος κόσμος;

    Όσο για την υποστήριξη της Accept από διάφορους οργανισμούς, δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πολλοί καλύτεροι τρόπου να σταθεί μια οργάνωση τέτοιας μορφής στον τόπο μας. Αφού πολιτική βούληση δεν υπάρχει από τα σιχάματα που κυβερνούν (και αναφέρομαι στο πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, όχι μόνο στην κυβέρνηση), δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να προσπαθήσει μια τέτοια οργάνωση να σταθεί στα πόδια της από μόνη της. Για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να δικτυωθείς και να συνεργαστείς με άλλους, ώστε να μπορείς να ενημερώσεις όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς για το πρόβλημα και για τις επιπτώσεις του, και να τους ενεργοποιήσεις.

    Στο κάτω κάτω, ας αναλογιστούμε και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, μια μικρή ομάδα ατόμων τρέχει ξοπίσω με πολύ προσωπικό μόχθο και θυσίες κυβέρνηση, κόμματα, οργανώσεις, ΜΜΕ κλπ

    Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί, ώστε να μη δημιουργούμαι, έστω άθελα, την εντύπωση ότι το έργο που παράγεται δεν έχει ουσία· επειδή με αυτό τον τρόπου αποδυναμώνουμε αυτές τις προσπάθειες.

   • Agapite mou Zefire,
    Ta teleftaia mou erotimata sto post ennen oti dierotoumai giati en ton apomakrinana akoma! En theloun apantisi!
    Nomizo oulloi xeroume giati en egine etsi prama!
    Apla kataligo tziame pou ekatalixes tziesi:
    «…Στον πολιτισμό και ο Θεμιστοκλέους του Συναγερμού και ο Θεμιστοκλέους του ΡΙΚ θα είχαν ποινές.
    Στην Κύπρο, όχι.»
    Mallon en gia klamata etsi katastaseis…!

   • Χρίστο, ευχαριστώ για τα σχόλια. Φυσικά και δεν υπάρχει πρόβλημα για την αναμετάδοση. Έγραψα το κείμενο διότι είμαι προβληματισμένος, αν μπορέσει προβληματίσει αλλο κανέναν, έχει καλώς.

    Το σχόλιο σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Εννοείται ότι η Accept κάμνει πολλά καλή δουλειά υπό τες συνθήκες τζαι μακάρι να συνεχίσει έτσι. Επίσης, αν δεν ήταν ξεκάθαρο στο κείμενο, εκτιμάται η όποια στήριξη από άλλους οργανισμούς.

    Και χρήσιμη είναι, και απαραίτητη.

    Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αν έχει κανένας την εντύπωση ότι με το να πει η νεολαία στηρίζουμεν και, ξέρω ‘γω, μια κεντρική επιτροπή (ή τι τες λαλούν) ότι δεν στηρίζουμεν θα είναι όλοι ευχαριστημένοι, εν γελασμένος.

    Επαναλαμβάνω ότι το έργο της Accept όχι απλά έχει ουσία, αλλά είναι και από τους ελάχιστους λόγους αισιοδοξίας.

    blogskepseon χαίρομαι που συμφωνούμε 😉
    Δεν πειράζει, φαντάζομαι, που απάντησα στα ρητορικά σου ερωτήματα. Συγχωράς μου το. Άλλωστε η επανάληψη μόνο καλό κάμνει!

 3. Εξαιρετικό. Πραγματικά δεν έχω λόγια. Θέλω να σταθώ τζαι να χειροκροτήσω. Τζαι να σου πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που σκέφτεσαι έτσι, που τα κατάφερες.

  • Ευχαριστώ Roxanne.
   Δεν νιώθω ήρωας ή επιζώντας πολέμου.
   Νιώθω αδύναμος που δεν μπορώ να κάμω κάτι για όσους χάνονται.
   Όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά.
   Ειδικά όσους χάνονται ψυχικά.

 4. […] Πώς ο Αντρέας Θεμιστοκλέους και ο Αρχ. Χρυσόστομος έβαψαν τα χέρια τους με αίμα (via Φόβος) Posted Οκτωβρίου 13, 2010 Filed under: Uncategorized | Ο Αντρέας Θεμιστοκλέους ήταν (υποθέτω) 'εκπαιδευτικός'. Σήμερα είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Παρόμοια καθήκοντα αντιλαμβάνομαι πως έχει και στον Δημοκρατικό Συναγερμό, το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα στην Κύπρο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είναι ο ανώτατος άρχοντας της (Ελληνορθόδοξης) Εκκλησίας της Κύπρου. Καλείται να διαχειριστεί την πε … Read More […]

 5. […] Ο Αντρέας Θεμιστοκλέους ήταν (υποθέτω) 'εκπαιδευτικός'. Σήμερα είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Παρόμοια καθήκοντα αντιλαμβάνομαι πως έχει και στον Δημοκρατικό Συναγερμό, το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα στην Κύπρο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είναι ο ανώτατος άρχοντας της (Ελληνορθόδοξης) Εκκλησίας της Κύπρου. Καλείται να διαχειριστεί την πε … Read More […]

 6. Σχετικό, επίσης:

  ΔΙΑΛΕΞΗ – ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ-Εγκλήματα κατά βάση τη σεξουαλικότητα
  Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου · 17:30 – 21:00
  Τοποθεσία: HILTON Cyprus

  RSVP: http://www.facebook.com/event.php?eid=148135928562672

  • Καλό… Ποιός εν ο διοργανωτής;

   Γιατί ούλλα τα καλά εν τωρά που είμαι νάκκο μακριά;

   Υ.Γ.: Τώρα να δείτε που σε 2-3 μήνες εν να ανακαλύψει τούτο το κείμενο ο Γιώργης τζαι θα παραπονιέται ότι τα καλά φεύκουν του!

 7. Λέει «CONSTANTEION Center – Cy». Για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά ακούω για αυτή την οργάνωση.

 8. […] Φόβος ο γιός του Άρη Μετάβαση στο περιεχόμενο ΑρχικήΟ Φόβος… ← Πώς ο Αντρέας Θεμιστοκλέους και ο Αρχ. Χρυσόστομος … […]

 9. Nikos Darkman said:

  Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 διοργανώνεται δημόσια διαβούλευση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομου, στα πλαίσια του Ανοιχτού Διαλόγου που ξεκίνησε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου με την Κοινωνία των Πολιτών και ειδικότερα με τη Νεολαία του τόπου. Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου από τις 17.00 – 20.15.

  Η συζήτηση θα επικεντρωθεί γύρω από τις εξής θεματικές:

  1. Το Εθνικό Θέμα.
  2. Η οικονομική κρίση και η ανεργία των νέων.
  3. Ο εκσυγχρονισμός της Εκκλησίας σε σχέση με τους νέους.

  Ειλικρινά, δεν γνωρίζω τι ρόλο βαράει η Εκκλησία όσον αφορά το εθνικό θέμα και την οικονομική κρίση. Ενδέχεται να πάω διότι έχω μια ερώτηση που με απασχολεί αρκετό καιρό: δεδομένου ότι η δική μου θρησκεία δεν θεωρεί την ομοφυλοφιλία αμαρτία, εγώ είμαι αμαρτωλός ή όχι; Αν όχι, με ποιό δικαίωμα η Εκκλησία να θεωρεί αμαρτωλούς όλους τους ομοφυλόφιλους αφού δεν γνωρίζει σε ποιά θρησκεία ανήκει ο καθένας;

  Αν έχετε κι εσείς κάποιες ερωτήσεις που θα θέλατε να ρωτήσω αν υπάρχει χρόνος, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου: nikosnnn8@hotmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: