ο γιός του Άρη

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όσοι παρακολουθείτε αυτό το blog πρόσφατα μετακόμισα εις την Κεντρική Ευρώπη. Ήρθα για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές σε ένα πάρα πολύ καλό πανεπιστήμιο. Με την ευκαιρία, είπα τζαι ‘γω να βιώσω την ξένην την χώρα, να μάθω τους ντόπιους, να δοκιμάσω να εμπλακώ.
Να μεν μείνω τέλεια τουρίστας.

Ερχόμενος άρκεψα να βιώνω σοκ. Πολιτισμικό σοκ. Όι την αshιμην του την πλευράν. Την καλήν… την ενδιαφέρουσα.

Το πρώτο σοκ ήταν τα ποδήλατα. Πάρα πάρα πολλά ποδήλατα (εν ένα post μόνον του τα ποδήλατα, άλλην ώρα, πόσα να γράψω ένα κάτσιμο;)

Μετά το ότι αν και μια πόλη σχεδόν χωρκό, ήβρα όι μόνο Έλληνες αλλά τζαι Κυπραίους…! Πραγματικά, τζαμέ που ενόμιζα ότι ήταν να αποφύγω τες καταστάσεις της Αγγλίας (χωρίς παρεξήγηση) έστω τζαι για λίον, για ενδιάμεσο, ήρτα τζαι ήβρα μας.

Άρκεψα να νιώθω ότι η κάθε Κυπριακή οικογένεια έχει και ένα μέλος να σπουδάζει σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Ευτυχώς υπερβάλω λίον τζαι εν εν τόσοι πολλοί οι κυπαίοι φοιτητές για να έρτουν οι παρατάξεις άρα πάμεν καλά.

Θα πάω σιγά σιγά στο ζουμιν του post, τούτο που έθελα να μοιραστώ, τα σκατά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν είσαι άτομο που η συζήτηση για πτυχές την ανθρώπινης φύσης και πεπτικής διαδικασίας σου προκαλεί αηδία ΜΗΝ συνεχίσεις, θα κάμεις εμετό!

Θεώρησε ότι επροειδοποίησα σε, ό να φταίω εγώ μετά.

Θέλω να φανταστείτε ότι στέκεστε μπροστά από την τουαλέτα σας (στην Κύπρο, αν είσαι ένας που τους κυπραίους που εν δαμέ κοντά, ξέρεις που το πάω). Τέλεια μπροστά, τζαι βλέπετε μέσα.

Τι βλέπετε;

Μάλλον μιαν τρύπα στην πλευρά του τοίχου και ένα ‘χωνί’ με μπόλικο κατάτροχο για να πιένουν ούλλα μέσα.

Άρα αν στέκεστε τα πιshια σας παν μες την τρύπα. Αν κάθεστε τα πιshιά σας αξιοποιούν το κατάτροχο και τις δυνάμεις της φύσεις τζαι τζιλούν τζαι φεύκουν τζαι τα σκατά σας απλά πέφτουν μέσα.
Τζαι τέλος…

Δαμέ, όμως, εν ανάποδα. Δαμέ η τρύπα εν που την άλλην πλευράν του τοίχου. Τζαι το κατάτροχο υπάρχει μεν, μόνο κοντά στην τρύπα δε. Προς τον τοίχο εν σχεδόν επίπεδη η τουαλέτα.

ΑΡΑ, αν στέκεσαι (που συνήθως είναι αδύνατο διότι το κάθισμα δεν στέκει τζαι δεν σου περισσεύκουν shέρκα για να το κρατάς τζαι τσίνο) τα πιshια σου αξιοποιούν το κατάτροχο τζαι την ταχύτητάν τους για να φύουν. Τζαμέ που δεν έχει κατάτροχο μάλλον θα κάμει μιαν λιμνούαν που θα φύει με τον νεαγάρα.

ΟΜΩΣ, αν κάθεσαι τα πιshιά σου θα φύουν ολόιshια μες την τρύπαν διότι εν μπροστά τους αλλά τα σκατά σου θα στηβαστούν τζαμέ, δεν θα ταράσσουν τζαι πον να τραβήσεις τον νιαγάρα θα φύουν.

Την πρώτη φορά που μου έτυχε εδιερωτούμουν αν έκαμα κάτι λάθος. Μετά ήταν παράξενο. Μετά εσυνήθισα.

Αλλά η αλήθκεια εν ότι διά σου μιαν άλλην προοπτική των πραγμάτων. Άσε που αν αρρωστήσει τζαι κάποιος τζαι εν κάτι που θα φανεί που τα κόπρανα (επροσέξατε την αλλαγή του όρου άμα μιλούμε για ιατρικά θέματα;) έτσι μπορεί πραγματικά να το προσέξει.

Ετέλειωσα, τωρά όσοι θέλετε πηένετε για τον εμετό

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: