ο γιός του Άρη

Όντας, λοιπόν, έξω που το κλάπ επρόσεξα ότι στον απέναντι δρόμο είshεν ένα σκούτερ χαμέ, πάνω που ένα κύριο 40άρη, ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο δίπλα και ένα περιπολικό (συνοδευόμενο φυσικά από δύο αστυνομικούς, ό να νομίσετε ότι τα περιπολικά κυκλοφορούν μόνα τους δαμέ).

Την φοιτητική βραδιά, σε μια φοιτητούπολη, απέναντι από κλαπ, μερικές δεκάδες μέτρα από το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, και στο ατύχημα ήταν μόνο οι 4 ‘εμπλεκόμενοι’. ΜΟΝΟ!
Δεν σταμάτησαν αυτοκίνητα (όι ότι επεράσαν τζαι πολλά…), δεν έτρεξαν οι περαστικοί, δεν μαζεύτηκε πλήθος, δεν φώναζε κανείς ‘Ανοίξετε ΡΕ να αναπνεύσει!’.

Ο λίγος κόσμος στην είσοδο του κλαπ έβλεπε προς τα εκεί αλλά χωρίς κάποια αγωνία, ήταν μάλλον ένας ασφαλής χώρος για το βλέμμα τους μέχρι να μπουν μέσα. Διότι αυτό έκαναν, προχώρησαν κανονικά και έμπαιναν μέσα.
Ο κόσμος που περνούσε που δίπλα τους για να έρθει στο κλαπ, εγύριζεν, εθώρεν τζαι επροχώραν.

Έκαμεν μου πάρα πολλήν εντύπωση.

Εν τούτο που λαλούν πολιτισμικό σοκ.

Δεν έξερα αν έπρεπε να το ερμηνεύσω ως γαϊδουροσύνη τζαι αναισθησία ή να θεωρήσω ότι απλά ήταν διακριτικοί(!). Από τα λοιπά μηνύματα που έπιασα από τους ντόπιους μάλλον η παρουσία της αστυνομίας ήταν καταλυτική. Διότι είναι τέτοιος λαός. Αν δεν θα προσφέρουν κάτι, γιατί να το κάνουν;

Γιατί να ενοχλήσουν;

Άλλωστε είναι οι ίδιοι που αν χρειαστείς βοήθεια θα κάνουν το παν για να σε βοηθήσουν. Είναι οι ίδιοι που όταν περπατούν στον δρόμο θα σε καλημερίσουν, κι ας μην σε έχουν ξαναδει ποτέ.

Advertisements

Comments on: "Μια ήσυχη ττούμπα" (1)

  1. culture shock τζιαι βάλε!

    από την άλλη, να τονίσω ότι η κάθε φάση έχει και τα δικά της. Ο κάθε λαός είναι με τα προτερήματα του και τα μειονεκτήματα του. Γι’αυτό και τα ταξίδια είναι η καλύτερη δυνατή «επένδυση» των χρημάτων μας 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: