ο γιός του Άρη

1000 μέτρα ναό θέλει να κτήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κυπρου διότι αυτός που έχει τώρα έχει τα μέτρα σε χρόνια ιστορίας, που ως γνωστόν και χεσμένη την έχουμε.

Έχει σε αυτό το μαρτηρικό δρόμο που βαδίζει την στήριξη των ανθρώπων που θυσιάζονται ολιμερείς για να αναβιώσει η περιοχή όπως του κ. Σιακόλα.
Δυστυχώς, οπισθοδρομικές δυνάμεις (που μάλλον υποκεινούνται από τις συσπειρωμένες δυνάμεις του ΝΑΙ και που χρηματοδοτούνται από τους Αγγλοαμερικάνους) προσπαθούν να δυσκολέψουν την πρόοδο με γελοία προσχήματα σχετικά με τον χαρακτήρα της παλιάς πόλης.

Φυσικά, το επιχείρημα δεν στέκει διότι η παλιά πόλη ανήκει στην Αρχιεπισκοπή. Ότι δεν ανήκει στην αρχιεπισκοπή ανήκει στην Ι.Μ. Φαναιρωμένης και κάτι ψιλά που περισσεύουν ανήκουν, φαντάζομαι, σε υποστηρικές του έργου.

Μετά το κτήσιμο της νέας Μητροπολιτικής Εκκλησίας το πιθανό είναι ότι θα γίνουν αναβαθμήσεις και ανακαινίσεις σε όλα τα άλλα κτήρια της περιοχής που δεν θα ακολουθούν τον χαρακτήρα του νέου Ναού.

Σε αρκετά θα προστεθούν καμιά 20αριά ορόφοι, σε ελάχιστα θα προστεθούν καμιά 100 για να ξεχωρίζει η πολύ-ελίτ από την απλή-ελιτ. Όσα κτήρια αδυνατούν να ανταποκριθούν θα μπορούσαν να κατεδαφιστούν και να αντικατασταθούν με χώρους πρασίνου ή στάθμευσης.

Γνωστή Μητρόπολη έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για να αναγείρει ξενοδοχειακό συγκρότημα 8 αστέρων ενώ στην πρότασή της συμπεριλαμβάνεται και η μετατροπή των χώρων Τάφρου σε γύπεδα γκόλφ.

Με γεια μας…

Α! Παρολίγο να το ξεχάσω. Ο κ. Νίκος Σιακόλας σε όλες τις εφημερίδες του νησιού είπε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για το μέγεθος. Ο ναός θα είναι μικρότερος από την Αγία Σοφία του Στροβόλου.

Χαίρομαι που κάποιος έθιξε το παρόλογο αυτών των διαμαστηριών. Σας υπενθυμίζω ότι ο ναός θα είναι μικρότερος και από τον ναό του Αγ. Παύλου στο Βατικανό, και από την Αγ. Σοφία της Πόλης, και από το Mall of Cyprus. Δεν είμαι σίγουρος αλλά πιθανόν να είναι μικρότερος και από Mall of Engomi.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: