ο γιός του Άρη

Ήθελα να σχολιάσω την δήλωση περί μελλοντικής εισόδου του ΛΟΑΔ κινήματος στην βουλή από την πρώτη στιγμή που διάβασα εκείνη την συνέντευξη του Γιώργη.

Ξεκινώ με το ότι δεν ξέρω αν αυτό είναι στα μελλοντικά σχέδια, στους στόχους ή αν αυτό ήταν μια προειδοποιητική βόμβα για να έχουν έννοια οι υφιστάμενοι κομματάρχες και να γλέπουν.
Άλλωστε, το 10% φκάλει Αρχιεπίσκοπο!

Όμως, πρέπει να ομολογήσω ότι το βήμα μου μοιάζει αρνητικό.
Όχι ακριβώς για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτή τη συζήτηση.

Ως βήμα, ως μέσο προώθησης των συμφερόντων της ΛΟΑΔ ομάδας…
Βλέπετε, ένα κόμμα υποχρεούται να έχει θέσεις σε πολλά πράγματα. Ένα ΛΟΑΔ κομμα δεν θα μπορούσε, και δεν θα έπρεπε.

Αντιλαμβάνομαι ως πιο έντονη πίεση το «Είμαστε 10% του πληθυσμού, έχουμε και ένα 15-20% έξτρα που μας στηρίζει. Μας στηρίζετε;» ή το «Ο Δη.Συ. είναι εναντίων μας, τον Name and Shame και πέφτουν τα ποσοστά του, θα αναθεωρήσετε;»
Εάν είσαι έξω από τον χορό, μπορείς να ρυθμίσεις πιο εύκολα την μουσική.

Άλλωστε, υπάρχουν gay αριστεροί και δεξιοί, Μακαριακοί και Γριβικοί, του Ναι και του Όχι, της Ομοσπονδίας και της Ένωσης και όσων κατηγοριών βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά τα δίπολα. Πως θα μπορούσες να τους ζητήσεις να ψηφίσουν ένα πολιτικό σχηματισμό;

Αντιλαμβάνομαι ως πιο πρακτικό το να καλέσεις τους σχηματισμούς, αν θέλουν να κρατήσουν τους ψηφοφόρους τους να συμπεριφερθούν δεόντως.

Φαντάζομαι ότι σε κάποια άλλη χρονική συγκυρία, ίσως να είναι βολικό ένα τέτοιο βήμα. Είναι ίσως και καλό να ξέρουν οι ‘πολιτικοί’ μας ότι είναι μια από τις επιλογές του Accept.

Δεν είμαι βέβαιος όμως, ότι θα έρθει ώρα που το να γίνει από όργανο πίεσης σε κόμμα το Accept θα είναι καλύτερη επιλογή.

Δεν είμαι βέβαιος και για το ότι είναι καλό να επιτρέπετε σε τέτοια σχόλια να επισκιάζουν τόσο καλές συνεντεύξεις όπως ήταν εκείνη.

Διότι αντί να ξυπνά την κατανόηση, ίσως να, ξυπνά μια πιο… αμυντική στάση.

Ίσως να πρέπει να τεθεί και το παράδειγμα των Οικολόγων που παλεύουν για την παραμονή στην βουλή…

Αποδεχόμενοι στην βουλή;

Advertisements

Comments on: "Ενωμένο Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κίνημα Accept" (4)

 1. Παντως αν κάμετε έτσι πράμα είσαστε άξιοι της τύχης σας. Δείχνει ότι πρώτοι πρώτοι εσείς γυρεύκετε να διακρυθήτε για την σεξουαλική σας προτίμηση.

  Τωρά να έβαλλεν στόχον το αξέπτ να έχει όσο το δυνατό παραπάνω δηλωμένα ή αδήλωτα μέλη του υποψηφίους σε όποιοδήποτε κόμμα, να το καταλάβω. Θα εκάμνατε μάλιστα παραπάνω δουλιά αξέπτανς. Αλλά να κάμετε κόμμα, τούτον είναι το μεγαλλύττερον αυτογκόλ που θα μπορούσατε να κάμετε.

  Σε λλίο θα κάμετε τζιαι σεις καφεκοπτείο, τζιαι οινοποιείο, τζιαι συνεργατικό δικό σας όπως η δεξιά τζιαι η αριστερά. Συλλόγους ήδη έχετε.

  Πάντως αν είναι αλήθκεια αυτή η κουβέντα δείχνει πόσο ανώριμο είναι το κίνημα σας ακόμα τζιαι πόσο του λείπει ο ππούσουλας.

  • Acera, φυσικά και εν ανώριμο το κίνημα. Ούτε μιου χρονού έν ενι… Τι επερίμενες; Φυσικά είναι ώριμη η ώρα που δραστηριοποιείται, ίσως και βαρυψημένη, αλλά δεν βλέπω γιατί, είτε εσύ είτε εγώ, να αναμέναμε ωριμότητα. Η ωριμότητα θέλει χρόνο…

   Εάν, από την άλλη μπορούσαμε να κάμουμε καφεκοπείο, οινοποιείο κ.τ.λ. εμένα δεν θα με εχαλούσεν καθόλου.
   Τούτες οι συμπεριφορές εμφανίζονται όταν κανείς θέλει να νοιώσει φυσιολογικός, να βρεθεί σε όμοιους του και να μην υπάρχει κανείς να του πει ‘εσύ εν κάμνεις’.
   Την προηγούμενη φορά που έγινε τούτο ήταν όταν κάποιοι ενοιώσαν ότι είπαν τους ‘εσείς εν κάμνετε να παίξετε μαζί μας για απελευθέρωση’.
   Εάν ήταν στα πλαίσια του εφικτού, η επόμενη φορά θα ήταν όταν κάποιοι είπαν ‘εσύ εν κάμνεις για οικογένεια’.

   Παρόλα τα πιο πάνω όμως, συμφωνώ μαζί σου. Ονειρεύομαι την πολιτική πτέρυγα του accept ως έναν μηχανισμό πίεσης και όχι ένα κομματικό σχήμα.

   Υ.Γ.: Οι συλλόγοι μας που ένουν; διότι εγώ για πολλά πολλά χρόνια ένοιωθα μόνος μου…

 2. ξεκινώ που τον τίτλο σου και αναρωτιέμαι πως ακριβώς σου ήρθε όλο αυτό το κατεβατό? Και «Ενωμένο» και «Ευρωπαϊκό» και «Λαϊκό»??!?

  και συνεχίζω λέγοντας ότι ούτε στα μελλοντικά μας σχέδια είναι κάτι τέτοιο, ούτε στους στόχους μας, αλλά ούτε και μια προειδοποιητική βόμβα ήταν. Έγινε μια ερώτηση από τη δημοσιογράφο και της απάντησα. Μια απλή απάντηση ήταν.

  μια απάντηση η οποία ατυχώς απομονώθηκε και μεγενθύνθηκε από την εφημερίδα (προφανώς γιατί σαν ατάκα «πουλάει» περισσότερο). Και λέω «ατυχώς» γιατί είπαμε τόσα πράματα στην συνέντευξη, αλλά ο (πηχαίος) τίτλος ήταν αυτός και σ’αυτόν στάθηκε πολύς κόσμος, ανάμεσα τους και εσύ και η άλλη μπλόγκερ που αναφέρεις.

  είναι τόσα τα θέματα που απασχολούν την ΛΟΑΔ κοινότητα της Κύπρου (και δεν αναφέρομαι στην accept αποκλειστικά τώρα – μιλώ γενικά για τα ΛΟΑΔ άτομα, είτε είναι ενταγμένα στην οργάνωση είτε όχι) που το θέμα «κόμμα στη Βουλή» θα έρθει η σειρά του να μας απασχολήσει περίπου το 2467!

  αλλά κυρίως δεν καταλαβαίνω γιατί το βήμα σου μοιάζει, όπως λες, αρνητικό. Που είναι το αρνητικό στο να διεκδικεί κανείς τα δικαιώματα του? Μήπως όλοι οι υπόλοιποι που εφκήκαν στη Βουλή, εν καλλύττεροι?

  και γιατί να μην μπορεί και να μην πρέπει, όπως λες, να έχει ένα ΛΟΑΔ κόμμα θέσεις σε πολλά πράγματα? Ή μήπως νομίζεις ότι το μόνο που απασχολεί τα ΛΟΑΔ άτομα είναι το κρεβάτι? Δεν μπορεί ένας ΛΟΑΔ άνθρωπος να έχει ενδιαφέροντα? ανησυχίες? έγνοιες?
  που το χάνω? τι δεν καταλαβαίνω ακριβώς?

  θεωρητικά (και μόνο θεωρητικά) ψηφίζει κανείς ένα πολιτικό κόμμα για τα πιστεύω του και για τις προγραμματικές του θέσεις. Και τονίζω το «θεωρητικά» γιατί στην Κύπρο συνήθως την ψήφο την …κληρονομά κανείς. Όπως και την ποδοσφαιρική ομάδα. Και πολλά άλλα πράγματα. Το να σκέφτεται κανείς και να μπορεί να αναλύσει δυο πράματα με το μυαλό του, μάλλον θεωρείται αρνητικό πλεονέκτημα. Αν ψηφίζονταν τα κόμματα βάσει θέσεων και αρχών, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα στην Κύπρο.

  και δηλαδή, που είναι το πρόβλημα να κατέβει το οποιοδήποτε κόμμα στις εκλογές? Αν δε γουστάρει κανείς, δεν το ψηφίζει. Ποιον ενοχλεί να ζητήσει την ψήφο του λαού? Μάλλον αυτό είναι: ενοχλεί προφανώς…

  αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου (και ταυτόχρονα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια) ότι ΔΕΝ είναι καλό να επιτρέπεται σε τέτοια σχόλια να επισκιάζουν τόσο καλές συνεντεύξεις όπως ήταν εκείνη. Και να ξαναδιατυπώσω ότι αν δεν γινόταν τίτλος, δε θα είχε τον ίδιο αντίκτυπο.

  θα ήθελα επίσης να σε ρωτήσω τι εννοείς όταν αναφέρεσαι στους Οικολόγους.

  όσο για τον σχολιαστή πιο πάνω, ακόμα και στην πρώτη παράγραφο σημειώνω ότι αναφέρει «εσείς», που είναι αυτόματα διάκριση. Και να τονίσω ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι «σεξουαλική προτίμηση»! Η ομοφυλοφιλία είναι «σεξουαλικός προσανατολισμός». Και υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι.

  και που ακριβώς είναι το πρόβλημα αν κάμουμε «τζιαι μεις καφεκοπτείο, τζιαι οινοποιείο, τζιαι συνεργατικό δικό μας»? Ποιον θα ενοχλήσει? Όποιος δε γουστάρει, δεν τα προτιμά. Ευτυχώς, στην Κύπρο έσιει διάφορα καφεκοπτεία, τζιαι οινοποιεία, τζιαι συνεργατικά, για όποιον θέλει να θκιαλέξει.

  για τους «συλλόγους», ούτε εγώ καταλάβω σε τι ακριβώς γίνεται αναφορά…

  και επίσης δεν καταλάβω γιατί είναι ένδειξη ανωριμότητας τζιαι ένδειξη του «πόσο μας λείπει ο ππούσουλας» το να έχει κανείς πολιτικές βλέψεις. (που ΔΕΝ έχουμε, όπως ανέφερα και πιο πάνω – μια κουβέντα είπαμε, που βγήκε εντελώς εκτός περιεχομένου)

  αυτά τα «λίγα» προς το παρόν, τζιαι πάω να τζιοιμηθώ γιατί ήβρα τες 6 το πρωί σιγά-σιγά.

 3. Λοιπόν, πώς μου ήρθε ο τίτλος… Ήταν μια στιγμή βαθιάς έμπνευσης.
  (ή απλά ήθελα να τονίσω την ποικιλομορφία…)

  Χαίρομαι πολύ που ξεκαθαρίζεις την άποψη της Accept πάνω στο θέμα διότι αιωρείτουν για αρκετό καιρό. Χαίρομαι επίσης που βλέπω μια πολύ λογική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

  (ούφου τούτοι οι δημοσιογράφοι πλέον…)

  Για να ξεκαθαρίσω όμως την άποψή μου λέω ότι εμένα δεν θα μου άρεσε ως ιδέα ακριβώς διότι το να είσαι lgbt δεν σημαίνει τίποτε άλλο από το να είσαι lgbt. Άρα δύσκολα ένας κομματικός σχηματισμός θα μπορούσε να κερδίσει όλους τους lgbt και φυσικά ετερόφυλους φίλους αφού θα υποχρεωνόταν να έχει θέσεις και σε άλλα θέματα.

  Κάπου δαμέ μπαίνουν και οι Οικολόγοι οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν όλους τους οικολόγους ψηφοφόρους μαζί τους διότι π.χ. έχουν τις Χ ή Ψ θέσεις επί του Κυπριακού. Άρα αμέσως παύουν να απευθύνονται σε όλο τον πληθυσμό των Οικολόγων αλλά απευθύνονται στον πληθυσμό των Οικολόγων με τις Χ θέσεις στο κυπριακό.

  (για το ότι ένεν καλύτεροι οι άλλοι δεν το συζητώ κάν δαμέ, οι απόψεις μου για το επίπεδο της πολιτικής στην Κύπρο είναι δηλωμένες)
  (το ότι οι ΛΟΑΔ έχουν ζωή και πέραν από το κρεβάτι -ή άλλα παρεμφερή σημεία- φυσικά και θα δηλώσω ότι το ξέρω, αν και σε αυτό το blog μάλλον δεν φαίνεται)

  Πολλά πετυχημένα τα σχόλιά σου σχετικά με την κληρονομικότητα ψηφοφόρων!

  Το «εσείς» του acera θέλω να πιστεύω ότι είναι διάκριση στο επίπεδο του ότι διακρίνει (διαχωρίζει) τον εαυτό του από τα ΛΟΑΔ άτομα (ή τουλάχιστον τα οργανωμένα ΛΟΑΔ άτομα)

  Ελπίζω ότι είχες ένα καλό ύπνο.

  Τωρά μένει το ηθικό δίδαγμα τούτης της συζήτησης… Πότε θα κάμουμε σύλλογο;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: