ο γιός του Άρη

Είχα περιέργεια για το πως ασχολήθηκε με το θέμα του κ. Θεμιστοκλέους το διαδίκτυο…

Το Google με οδήγησε στο πολύ καλό κείμενο του Χρίστου Ευαγγέλου.

Κάπου στο κείμενό του αναφέρει ότι ασχολήθηκαν με το θέμα οι Πατάτες.

Η αλήθκεια εν το έξερα.

Δεν άντεξα. Επήα στην σελίδα του ΡΙΚ, ήβρα το και σας το παραθέτω…

Τωρά, τούτο εν καλό ή εν κακό;

Εσάς αρέσκει σας;

Advertisements

Comments on: "Οι Πατάτες Αντιναχτές και ο Αντρέας Θεμιστοκλέους…" (8)

 1. Δηλαδή τί θεωρεις ότι εν το πρόβλημα;

 2. Νομίζω είναι επίτηδες φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να «ισορροπεί». Από την μια θα έλεγα ότι είναι καλό επειδή προσδίδει κάποια δημοσιότητα στο θέμα (κανένας άλλος δεν ασχολήθηκε). Από την άλλη όμως είναι κακό επειδή παρουσιάζει κάποια πράγματα με στερεοτυπικό τρόπο. Διαιωνίζει δηλαδή την στερεοτυπική άποψη ότι γκέι είναι κάποιος ο οποίος ντύνεται γυναικεία.

  Νομίζω ότι ακόμη και ο Βαντζιελής στην Αίγια Φούξια (η οποία σειρά απ’ότι αντιλαμβάνομαι είναι πνευματικό παιδί των δημιουργών των Πατάτων Αντινακτών) συμβάλει στην διαιώνιση της απεικόνισης των γκέι ως καρικατούρες.

  Αν θέλουν οι δημιουργοί των δύο σειρών να φανούν «αρτσιάκκιες» ας βοηθήσουν να σπάσουν τα στερεότυπα με τον δικό τους τρόπο, αντί να βοηθούν στην διαιώνιση τους.

 3. Εν να συμφωνήσω με τον Χρίστον που πάνω.
  Που τη μιάν θέλουν να θίξουν το θέμα, που την άλλην ξέρουν το κοινόν τους. Τζαι το κοινόν τους τούτην την εικόναν θέλει να έχει για τους γκέι.
  Τζαι έν νομίζω να έχουν καμιάν πρόθεσην να σπάσουν τα στερεότυπα. Μια χαρά βολέφκουνται. It’s up to us.

 4. Pak, νομίζω ότι και ο Χρίστος και ο δμ3κ έχουν δει το θέμα όπως εγώ.

  Πράγματι, καλό το ότι αναφέρεται. Σε γενικές γραμμές, το θέμα έχει θαφτεί.

  Νομίζω ότι εύκολα διακρίνει κανείς και την ειρωνεία (ή σάτιρα αν προτιμάτε) στα λόγια των ‘παρουσιαστών’ του δελτίου ειδήσεων.

  Όμως, η καλικατούρα συντηρείται.
  Δύο έντονα θηλυπρεπείς άντρες (αυτό πάει και πέραν της κλασσικής προκατάληψης που θέλει τον ένα να είναι ο ‘άντρας’ της σχέσης) ανακοινώνουν τους γάμους τους στους γονείς τους.
  Οι γονείς προσπαθούν να τονίσουν συμπεριφορές κλασσικές όχι για να δείξουν το φυσικό της κατάστασης αλλά για να γίνουν γελοίοι (μην μου πείτε ότι η επαναλαμβανόμενη χρήση του ‘ο γιόκκας μου’ δεν γίνεται με τρόπο που θέλει να φκάλει γέλιο).
  Δεν μπόρώ μην αναφέρω και το «επολύναμεν» άρα ο γάμος πρέπει να εν μεγάλος
  Και, φυσικά, το ζευγάρι θέλει να φορέσει νυφικό. Φαντάζομαι ότι θα ήταν πιο αποδεκτό αν ήταν δύο γυναίκες φορούσαν γιλέκο αλλά εκείνο δεν θα έβγαζε το ίδιο γέλιο.

  Είναι καλό το να θίγουμε το θέμα όμως, η κακή δημοσιότητα είναι επιθυμητή;
  Εγώ δεν το νομίζω… Άλλωστε όλοι ξέρουν ότι υπάρχουν γκέι άτομα. Ο στόχος πρέπει να είναι να αλλάξουν τα πρότυπα. Και με τέτοιες παρουσίες, τύπου Βαντζελή, δεν αλλάζουν.

  Βέβαια, δεν ξεχνούμε ότι στόχος της εκπομπής είναι το γέλιο και αυτό συνεπάγεται με κάποια πράγματα.

  Ο δμ3κ το έθιξε όπως έπρεπε: «It’s up to us.»!

 5. Φίλε Ζέφυρε,

  Θεωρώ ότι η σειρά προσεγγίζει, εξωθεί στα άκρα και διακωμωδεί όλα τα κυπριακά στερεότυπα και όχι μόνο για τους γκέυ. Δηλαδή πιστεύετε ότι ο Χριστόφιας το μόνο που κάνει είναι να ασχολείται με την Ομόνοια, ο Αρχιεπίσκοπος με τον παρά και Ιακώβου με τα σάντουιτς; Η θεωρείτε ότι η κύπρια γυναίνα είναι πάντα η κοντοπάχουλη άσχημη οικοκυρά και κύπριος άντρας κάταφεύγει πάντα στην αλλοδαπή δίμετρη; Αντιλαμβάνεσαι ότι όπως δεν ισχύουν τα πιό δεδομένα τότε ούτε αυτά για τους γκέυ ισχύουν. Όπόταν δέστε το απλά χιουμοριστικά και υπάρχουν άλλα πολλά πιό σοβαροφανή πράγματα για να γίνει κριτική.
  Φιλικά Pak

 6. Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Άσε που εγώ είμαι και λίγο απόλυτος σχετικά με το ότι η σάτιρα δεν πρέπει να έχει όρια.

  Όμως, η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει το εάν είναι βοηθητικό αυτό. Διότι όλοι ξέρουμε (ή τουλάχιστον ελπίζουμε) ότι ο Χριστόφιας δεν ασχολείται όλη μέρα με την Ομόνοια. Αλλά δεν ξέρουμε όλοι για την άλλη πλευρά των ομοφυλοφίλων. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν είναι δουλειά ή ευθύνη των σεναριογράφων των Πατάτων να δείξουν αυτή την πλευρά.

  Στην τελική, αυτά τα βίντεο, σε συνδυασμό με τον Βαντζελή που σίγουρα δεν σπάζει καμία προκατάληψη είναι η μοναδική επαφή του μέσου ατόμου με ομοφυλόφιλους.

  Και πάλι, τονίζω ότι δεν είναι ευθύνη των Πατάτων να αλλάξουν την κατάσταση. Για την ώρα, όμως, έτσι έχουν τα πράγματα, είναι το μοναδικό αυξημένης κοινωνικής διάχυσης (τι λέω ο μαλάκας πρωί-πρωί…) μέσο προβολής

  Πάντως, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχει και το ενδεχόμενο ενώ τώρα δεν βοηθούν αυτού του τύπου οι προβολές μακροπρόθεσμα να φανούν… χρήσιμες διότι τοποθετούν, έστω ασυνείδητα, αυτές τις απόψεις σε θέση σάτιρας.

 7. Είχεν τζιαι σήμερα αφιέρωμα στο θέμα της νομικής αναγνώρισης τον ομοφυλοφίλων στον Άστρα. Επέτυχα το κομμάτι στο οποίον εσχολιάζαν τον Θεμιστοκλέους τζαι την απάντησην του.

 8. Η υπόθεση με το νυφικό, η μεγάλη αίθουσα για να μας χωρεί κόσμο «γιατι εγέμωσεν ο τόπος σαν εμάς» και η κουβέντα της μαμάς «Θα είσαι μια κούκλα αγάπη μου» δεν μ’ αρεσε καθόλου γιατί πέχτηκε λάθος «ώρα» αλλά ως σατιρικό ήταν ωραίο… «Σύνδεσμος Γεροντοκόρων Πιτσιλιάς»; Ποιος το σκέφτηκε; Ρισπέκτ :p

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: