ο γιός του Άρη

Δεν με ενοχλεί η ομοφυλοφιλία μου. Δεν με αποτρέπει από το να κάνω κάτι που θέλω. Δεν με σταματά από το να έχω τους (ετερόφυλους) φίλους μου. Δεν με εμποδίζει από το να ονειρεύομαι για το μέλλον.

Με ενοχλεί το κίνημα, το δίκτυο, το κύκλωμα.

Δεν μπορώ να δηλώσω gay.

Ο gay:

* έχει γούστο (εγώ δεν ασχολούμαι)
* ντύνεται ωραία (εγώ δεν ξέρω)
* συνδυάζει χρώματα (εγώ δεν αναγνωρίζω πέραν από τα καμιά 10αριά βασικά)
* …

Μου αρέσουν οι άντρες. Αυτό είναι όλο. Δεν αλλάζει κάτι άλλο. Δεν θέλω να αλλάξει κάτι άλλο. Αλλά οι προσδοκίες με ενοχλούν.

Το κύκλωμα με ενοχλεί.

Από την άλλη, η κυπριακή ομοφυλοφιλική σκηνή τα πάει χάλια. Οι αγώνες γίνονται στην Ευρώπη και όσα κέρδη μας στείλει αυτή τόσα θα πάρουμε.

Οι ομοφυλόφιλοι της Κύπρου έχουν εξελιχθεί σε ψυχικά ασθενείς προσωπικότητες. Οι δυνατοί αντέχουν, το πολεμούν. Οι λιγότερο δυνατοί ορίζουν την πιάτσα.

Το σεξ έχει μετατοπιστεί από το μαλακό ερωτικό κρεβάτι, στις κρύες τουαλέτες της τάφρου ΝταΒίλλα της Λευκωσίας, στα βρώμικα χόρτα στο δασούιν της Λεμεσού και στα μεθυσμένα σοκάκια της Αγίας Νάπας.

Δεν θέλω να ζήσω έτσι. Δεν θα ζήσω έτσι.

Το μυαλό μου είναι μπερδεμένο… Δεν ξέρω τι θέλω. Όχι, ψέμματα, ξέρω τι θέλω. Δεν ξέρω τι θα κάνω…

___________

Το πιο πάνω κείμενο το έγραψα πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο. Δεν ξέρω γιατί το δημοσιεύω τώρα… Ίσως για να μην έχω άλλα προσχέδια στον φάκελλο με τα άρθρα μου.

Όμως, εν τω μεταξύ, έμαθα ότι είναι εντάξει να μην καλύπτεις τα κριτήρια, τις προκαταλήψεις, τα standards. Έμαθα ότι υπάρχουν κι άλλοι. (η αλήθεια είναι ότι το ήξερα, απλά μέχρι τώρα το έζησα κιόλας)

Και, επίσης, έμαθα ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, το lgbt κίνημα στην Κύπρο οργανώνεται, ετοιμάζεται να συσταθεί επίσημα από άτομα με κότσια, μεράκι, θέληση, γνώσεις και εμπειρίες…

Advertisements

Comments on: "Το κύκλωμα, οι τουαλέτες και το δασούδιν" (9)

 1. Βλέποντας το αναδρομικά, κι εγώ πίστευα (κι εν μέρει ακόμα πιστεύω) τα ίδια. Κι επιβεβαιωμένα αναγνωρίζω 9 μόνο χρώματα, τα υπόλοιπα είναι διαβαθμίσεις τους.

  Δυστυχώς μέχρι τώρα οι άλλοι (γκέι) που γνώρισα/γνώριζα είναι άτομα που ούτε τυπική φιλία δεν θα ανάπτυσσα μαζί τους.

 2. Νομίζω ότι αυτή η παραδοχή που κάνεις σχετικά με τους άλλους γκέι και την φιλία είναι το κυριότερο πράγμα που με στιγματίζει.

  Είχα διαβάσει ένα κείμενο που διερωτόταν για την φιλία ετερόφυλων – ομοφυλόφιλων.
  Εγώ από την άλλη ένοιωθα ακριβώς το αντίθετο.
  Πανικό για το ότι οι φίλοι μου (στην πλειοψηφία τους ετερόφυλοι) πιθανόν να έχουν δυσκολίες με τον προσανατολισμό μου.
  Αλλά και δεδομένο το ότι με την πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων που γνωρίστηκα, μάλλον ούτε σοβαρή συζήτηση δεν θα έκανα, πόσο μάλλον φιλία.

  Είχα μια εμπειρία πριν κανένα χρόνο (θα κάνω άλλο post γι’ αυτήν τώρα που την θυμήθηκα) που επιβεβαίωνε ακριβώς αυτό. Ότι στο ‘ξεκατίνιασμα’ που έβλεπα, δεν θα μπορούσα να ενσωματωθώ.

 3. Ζεφυρε,

  Ειβρασε 🙂 εν ειξερω ποσο χρονων εισαι αλλα ετσι εσκεφτουμουν τζιαι εγιω στα πρωτα σταδια. Σιγα σιγα οπως εμιαλυνισκα αλλαξα. Αγκαλιαζω το γκευλικκι μου λλιο παραπανω τζιαι ανεχουμε τους αλλους γκευ οπως ενει λλιο ευκολοττερα.

  Εκαμα τζιαι μοτο…. Πας Γκευ Bitch! Επειδη ειμαι τζιαι εγιω καποτε συγχωρω τζιαι τους αλλους.

  Ως προς το σεξ…. λλιη ξιμαρισια εν καλη καμνει το σεξ πιο ενδιαφερον. Φυσικα εν καλα ναν κατοπι επιλογης οϊ ο μονος τροπος. Εγιω που την αλλη εβαρεθηκα τον γκευ καθωπρεπισμο. Εν μια αλλη μορφη καταπιεσης. Πρεπει να εσιης BF πρεπει να καλιεις κοσμο για φαϊ τζιαι να εισαι ευχαριστος οικοδεσποτης. Να ανταλλασεις φιλουθκια σαν τις χωραιτισσες κυριες στο Χιλτον. Στην Κυπρο νομιζω εσιη ακομα τζιεινο το στοιχειο της περιπετειας.

  Οι γκευ φιλιες επιτρεπουν σου να εισαι οπως εισαι. πχ αμαν ρεσει ενα αρσενικο τζιαι θελεις να σχολιασης φυσικα με τους στρειτ εν λλιο δυσκολο ενω με τους γκευ εν ενει. Αποφευκω τους στρειτ φιλους μου τωρα διοτι βαρκουμε να με ρωτουν ποτε εννα παντρευτω. Ουλλοι επαντρευτηκαν εχουν κοπελλουθκια, τις γενετζιες τους τις δουλειες τους. Εν εχουμε πολλα κοινα, εχτος που καμια πολιτικη συζητηση ή για τα επαγγελματικα.

 4. Καλώς όρισες στα μέρη μου Κυπρολέον.

  Εν καλό το Πας Gay Bitch, άρεσεν μου
  (αλλά έσσει τζαι κάτι straight…)

  Ξέρεις, νομίζω ότι έφτασα στην φάση της αποδοχής που περιγράφεις. Αλλά εννοώ αποδοχή του ότι ο άλλος γκέι έχει κάθε δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι. Νοιώθω όμως ότι ‘δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία’, πράγμα καλό φαντάζουμε αφού οι κατηγορίες μόνο ζημιές μας κάμνουν.

  Οι γκέι φιλίες επιτρέπουν σου να είσαι ο εαυτός σου όταν είσαι ειλικρινείς και με άτομα με τα οποία έχεις κοινά.
  Αλλά, και οι straight φιλίες επιτρέπουν σου να να είσαι ο εαυτός σου όταν είσαι ειλικρινείς και με άτομα με τα οποία έχεις κοινά.

  Και πρέπει να πω ότι η δική μου εμπειρία δεν είναι σαν την δική σου. Ακόμη δεν συνάντησα (εκτός blogοσφαιρας) γκέι με τον οποίο να έχω τόσα κοινά ώστε να βιώσω φιλία. Αντίθετα, ετερόφυλους πολλούς. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν ξέρουν για τον προσανατολισμό μου.

 5. ενδιαφέρουσα τοποθέτηση μπορώ να πω… Λες «Με ενοχλεί το κίνημα, το δίκτυο, το κύκλωμα.» Για το ‘δίκτυο’ και το ‘κύκλωμα’ σε καταλαβαίνω. Το ‘κίνημα όμως, γιατί ακριβώς σε ενοχλεί? Εκτός αν εννοείς ότι σε ενοχλεί η μη-ύπαρξη του 🙂

  Μιλάς για «γούστο» και «ωραίο ντύσιμο» και «χρώματα»: ενώ ίσως αυτό να ισχύει για μια κάποια μερίδα γκέυ ατόμων, σίγουρα δεν είναι ο κανόνας. Ένα στερεότυπο είναι, το οποίο (όπως λες και σε άλλη ανάρτηση σου για τον χαρακτήρα του Βαντζελή) πρέπει να καταρριφθεί. Και γραφικό είναι, και επικίνδυνο είναι. Δεν είναι όλοι οι γκέυ με τα μυαλά στο ντύσιμο και στην αισθητική, βρε 🙂

  Επίσης, δε θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερομε αυτό που λες «Οι ομοφυλόφιλοι της Κύπρου έχουν εξελιχθεί σε ψυχικά ασθενείς προσωπικότητες»!!! Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί για να τους γράψω εδώ…

  Αλλά με το άλλο σου, το «Το σεξ έχει μετατοπιστεί από το μαλακό ερωτικό κρεβάτι» θα συμφωνήσω, μόνο εν μέρει: το σεξ έχει όντως μετατοπιστεί, αλλά όχι στα σημεία που λες. (δεν αντιλέγω ότι και εκεί γίνεται) Πρωτίστως, το σεξ έχει μετατοπιστεί στον καναπέ, στο τραπέζι της κουζίνας, πάνω στο πλυντήριο, στη βεράντα, στο αυτοκίνητο…. (να συνεχίσω?… 🙂

  Και εν κατακλείδει, αναρωτιέσαι «Δεν ξέρω γιατί το δημοσιεύω τώρα». Ελπίζω ο λόγος να είναι μόνο ότι έχεις αντιληφθεί ότι έχουν αλλάξει οι απόψεις σου από πριν ένα χρόνο :)))

  Καλό σου απόγευμα!
  Αρκ

  • Αρχίζοντας από το τέλος θέλω να σχολιάσω ότι ναι, βλέπω τα πράγματα πολύ διαφορετικά, ευτυχώς!

   Το γεγονός ότι το σεξ μετατοπίστηκε σε πολλούς χώρους πέραν από το κρεβάτι δεν είναι κακό. Όμως, στην πραγματικότητα (πιθανόν και λόγο μη δραστηριοποίησης του κινήματος, για να δικαιολογήσω και την ενόχλησή μου) μεγαλώνοντας, gay ή όχι, αυτό που μαθαίνουμε ότι κάνουν οι πούστιες είναι το σεξ στις τουαλέτες της ΝταΒιλλα.

   Και αυτό με φέρνει και στο άλλο σημείο. Ίσως η χρήση της λέξεις «προσωπικότητες» να ήταν άστοχη, όμως όταν μεγαλώνεις και σε κάποιο σημείο ανακαλύπτεις ότι ανήκεις σε μια ομάδα για την οποία όσα ξέρεις είναι βρισιές, όταν μεγαλώνεις και δεν είσαι σε θέση να μοιραστείς με άλλους όσα σε απασχολούν, μόνο υγιής δεν είσαι. Δεν λέω ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια, σε καμιά περίπτωση, όμως αδιαμφισβήτητα οι γνώσεις και η ανατροφοδότηση που μπορεί κάποιος να λάβει για το θέμα (σήμερα, στην Κύπρο) δεν θα τον οδηγήσουν στη ψυχική ισορροπία. Εκτός φυσικά, εάν στραφεί προς το εξωτερικό για να δει ότι μπορεί κανείς να έχει την ζωή που θέλει και που ονειρεύεται. Μάλλον αυτό είναι και το κενό που ονειρεύομαι ότι το κίνημα θα καλύψει.
   Το πρόβλημα δεν είναι στην ομοφυλοφιλία. Το πρόβλημα είναι στο ότι αφήσαμε την κοινωνία να μας πείσει ότι είμαστε άρρωστοι.

   • Συμφωνώ με το ποστ σου που λαλείς ότι με τους περισσότερους ομοφυλόφιλους (άντρες, γυναίκες) εν μπορείς να κόψεις ούτε 2 κουβέντες, ούτε φιλίες να κάμεις! Και εγώ το ίδιο νιώθω! Φαίνεται σαν να είμαστε νάκκον «αγράμματοι» σαν ομοφυλόφιλοι! Εν ξέρουμεν να μιλήσουμε φέρνοντας επιχειρήματα, να υποστηρίξουμε τζείνο που είμαστε, να απενεχοποιηθούμε τζαι να συμπεριφερτούμε κόσμια ώρες ώρες! Εν είμαστε θκιαβασμένοι!
    Εν θα μου άρεσκε όμως ούτε ο καθωσπρεπισμός! Να φοουμαι να κάμω ή να πω κάτι αμπα τζαι πουν έτην αμπάλατη τη λεσβία!
    Εν με κόφτει το σεξ στις τουαλέτες τζαι το ευκολο σεξ γενικοτερα! Έσιει κόσμο που του αρέσκει τζαι εν σεβαστόν!
    Νομίζω λείπει λλίον το μπαλανσάρισμα!
    Πιστευκω το κυπριακό LGBT κίνημα εννα κάμει δουλειά και ελπίζω! Να «επιμορφώσει» λλίον τον ΛΟΑΔ κόσμο τζαι να δείξει ότι εν τζαι αναγκη να αππώνεσαι επειδή είσαι γκέυ τζαι να συμπεριφέρεσαι σαν να τζαι μόνο το σεξ υπάρχει! Σιγά το πράμα!

   • Νομίζω ότι κάποια που τούτα που περιγράφεις θα μπορούσαν να είναι συνέπειες της σεξουαλικής και, κυρίως, της συναισθηματικής καταπίεσης…

 6. […] ρούχα και μετά τα 30 μου θα παιρνώ τα Σαββατόβραδα μου στις τουαλέτες της Ντα Βίλλα. Ε, λοιπόν, δεν γίνεται. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Όχι […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: