ο γιός του Άρη

Είμαι!

Δεν με πειράζει και δεν με ενοχλεί.

Η αλήθεια είναι ότι το ήξερα από πολύ παλιά και το αποδέχτηκα εδώ και καιρό.

Αυτό που με ενοχλεί είναι που δεν μπορώ ακόμη να το μοιραστώ με τα άτομα που είναι σημαντικά για μένα. Δεν μπορώ γιατί δεν είμαι έτοιμος. Διότι κωλώνω.

Η αλήθεια είναι ότι εάν το σκεφτώ ψύχραιμα βλέπω ότι οι περισσότεροι είναι σε θέση να το αντιμετωπίσουν. Αλλά συνεχίζω να φοβάμαι. Δεν ξέρω τι περιμένω. Δεν ξέρω πότε θα είμαι έτοιμος… Απλά περιμένω… Υποθέτω ότι την σωστή ώρα θα το ξέρω. Αλλά μέχρι τότε θα με τρών οι τύψεις γιατί δεν είμαι με τους φίλους μου όσο ειλικρινής όσο τους αξίζει να είμαι… Ελπίζω ότι όταν θα έρθει η ώρα θα με συγχωρέσουν…

Advertisements

Comments on: "Ε… Λοιπόν, ναι!" (5)

 1. και μόνο το ότι γράφεις αυτό εδώ, είναι πολύ σημαντικό! Και εννοείται ότι όταν αποφασίσεις να το μοιραστείς με δικούς σου ανθρώπους, θα νοιώσεις μεγάλη γαλήνη και τεράστια απελευθέρωση. Και σίγουρα, θα είσαι πιο ειλικρινής με ανθρώπους που έχουν σημασία για σένα.

  θα μιλήσω μόνο για δυο ομάδες ανθρώπων τώρα: οικογένεια και φίλοι/γνωστοί.

  η οικογένεια, και ειδικότερα οι γονείς, ξέρουν! Πάντα το ήξεραν. Φαντάζουμε ξέρεις τζιαι την κουβέντα που λαλεί ‘εγέννησα σε’ τζιαι που σημαίνει ότι «ξέρω τα πάντα για σένα». Ειδικά αν έχεις αδέλφια (αγόρια πιο συγκεκριμένα) όπου η ‘σύγκριση’ είναι ευκολότερη, όχι μόνο ξέρουν, αλλά είναι και σίγουροι. Και να είσαι επίσης βέβαιος ότι από τη μία αναμένουν να τους κάμεις κουβέντα, μπορούν να το δουν να έρκεται, αλλά από την άλλη θα είναι αρκετά πιο ‘άβολο’ γι’ αυτούς να το συζητήσουν, παρά για σένα. Στην ουσία εμ το περιμένουν εμ δε θέλουν να συμβεί. Θα βγάλεις όμως ένα ‘εμπόδιο’ στην μεταξύ σας επικοινωνία όταν τους κάμεις τούτην την κουβέντα.

  πάμε τώρα και στους φίλους. Αυτή είναι πολύ πιο εύκολη ομάδα. Και είναι πιο εύκολη γιατί έχουν επιλογή. Τουτέστιν, είτε να παραμείνουν φίλοι σου, είτε να φύγουν. Αλλά ξέρεις κάτι? Αυτοί που θα φύγουν, εν χάρη που εν να σου κάμουν! Πίστεψε το. Και τώρα αν τους γνώριζες, δε θα ήθελες να τους κάμνεις παρέα με τέτοια μυαλά, έτσι δεν είναι?

  καλή επιτυχία εύχομαι και ότι θες παραμένω στη διάθεσή σου! 🙂

 2. εμμμ… Δεν ξέρω γιατί πιο πάνω βγήκα ως ανώνυμος… 😦

 3. Fixed! και σε ευχαριστώ… 😉

 4. Κασάφης said:

  Κι εγω κρατώ το μεγάλο μου μυστικό για μένα.
  Τουλάχιστον οχι για τους γονείς μου και πίστεψε με ιδέα δεν έχουν, κι ούτε τους περνάει ποτε απο το μυαλό. Ίσως διότι δεν θέλουν αλλα ίσως και γιατί με τη μέχρι τώρα πορεία μου δεν έδωσα κανένα δικαίωμα να υποπτευθούν οτιδήποτε.

  Δεν έιναι πάντα η καλύτερη λύση να μοιράζεσαι λεπτά θέματα με τους δικούς σου. Κάποιοι ανθρώποι δεν είναι έτοιμοι για κάποια πράγματα και ενδεχομένως να μην είναι και ποτέ έτοιμοι.
  Κι αδερφό έχω και σίγουρα μα σίγουρα δεν περνάει καν απο το νου του.
  Ίσως πάλι στο πέρας του χρόνου κάποια πράγματα αναγκαστικά να πρέπει να βγουν στην επιφάνεια…
  Δεν ξέρω κι έγω είμαι πολύ συγχισμένος με τη φάση μου.

  Σίγουρα ο καθένας ξέρει καλύτερα τους δικούς του και κατα πόσον είναι σε θέση να δεχτούν καταστάσεις…

 5. Κασάφη, αυτό το κείμενο γράφτηκε πριν από πολύ καιρό. Πλέον τα πράγματα στην ζωή μου έχουν αλλάξει αρκετά.

  Ειδικά για την περίπτωση των γονιών, είναι πράγματι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι ο καθένας ξέρει μέχρι που τον παίρνει. Η οικονομική εξάρτηση, η βαθιά θρησκευτικότητα, ο συντηρητισμός […] κρίνουν την κάθε περίπτωση.
  Όμως, συνεχώς πρέπει να αναρωτιόμαστε αν τελικά είναι οι γονείς που δεν μπορούν να το χειριστούν, ή εμείς.
  Πολύ συχνά συναντούμε αντιδράσεις που δεν τις φανταζόμασταν (και από την αρνητική πλευρά αλλά και από την θετική)

  Αν εμείς δεν κάνουμε όλες τις δικές μας διεργασίες με τα θέματα που αφορούν εμάς ίσως οι γονείς να μην είναι επείγον δουλειά.

  Όμως, είναι σημαντικό να το μοιραστούμε με κάποιον. Ένα φίλο, μια φίλη, ένα άτομο που εμπιστευόμαστε. Είναι πιο σημαντικό απ’ όσο μπορώ να σου περιγράψω.
  Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσα να δω πριν το κάνω. Πριν το μοιραστώ με κάποιον.

  Όταν το ξέρει ένα άτομο (το οποίο θα επιλέξεις σοφά διότι εν αρκετά σημαντικό να εν εντάξει η αντίδραση του, όι ότι εν να χαθεί ο κόσμος αν δεν) θα δεις ότι όλα αλλάζουν. Και τα άλλα θα έρθουν σιγά-σιγά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: